Smoothie watermeloen banaan

Smoothie watermeloen banaan
Desserts, Smoothies & shakes
5 minuten
4 smoothies

Omdat er nog een flink stuk watermeloen in de koelkast lag vroeg mijn vriendin of ik daar misschien een smoothie mee kon maken. Na eventje zoeken op internet bedacht ik om een banaan en wat melk en yoghurt toe te voegen en het maar eens te proberen.

Het resultaat was een verrassend zoete en verfrissende smoothie die we alledrie in no time ophadden. Het geeft even wat rommel met al dat meloensap en die pitten maar het was de moeite meer dan waard. Deze smoothie watermeloen banaan ga ik zeker nog eens maken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 1/4 grote watermeloen
  • 2 bananen
  • 200 ml. melk
  • 150 ml. yoghurt

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Schep het vruchtvlees uit de watermeloen en probeer zoveel mogelijk pitjes te verwijderen. Doe de stukken watermeloen in de blender en voeg twee in plakjes gesneden bananen toe.

Giet daarna 200 ml. melk en 150 ml. yoghurt in de blender en meng alles tot de smoothie goed vloeibaar is. Omdat de watermeloen van zichzelf al lekker sappig is krijg je een heerlijke smoothie die je prima met een rietje kan drinken. Lekker zoet en fris!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.
Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens