Smoothie watermeloen banaan

Smoothie watermeloen banaan

Omdat er nog een flink stuk watermeloen in de koelkast lag vroeg mijn vriendin of ik daar misschien een smoothie mee kon maken. Na eventje zoeken op internet bedacht ik om een banaan en wat melk en yoghurt toe te voegen en het maar eens te proberen.

Het resultaat was een verrassend zoete en verfrissende smoothie die we alledrie in no time ophadden. Het geeft even wat rommel met al dat meloensap en die pitten maar het was de moeite meer dan waard. Deze smoothie watermeloen banaan ga ik zeker nog eens maken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 1/4 grote watermeloen
  • 2 bananen
  • 200 ml. melk
  • 150 ml. yoghurt

Bereidingswijze

Schep het vruchtvlees uit de watermeloen en probeer zoveel mogelijk pitjes te verwijderen. Doe de stukken watermeloen in de blender en voeg twee in plakjes gesneden bananen toe.

Giet daarna 200 ml. melk en 150 ml. yoghurt in de blender en meng alles tot de smoothie goed vloeibaar is. Omdat de watermeloen van zichzelf al lekker sappig is krijg je een heerlijke smoothie die je prima met een rietje kan drinken. Lekker zoet en fris!

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens