Snelle banaan-kiwi smoothie met honing en lijnzaad

Snelle banaan-kiwi smoothie met honing en lijnzaad
Smoothies & shakes
5 minuten
2 smoothies

Kiwi’s zijn echte vitaminebommen maar op de een of andere manier vind ik ze los niet heel lekker. Meng je het echter met wat banaan, honing en een beetje zuivel dan is het een ander verhaal. Je krijgt dan een heerlijke smoothie bomvol vitamines die ook nog eens zo klaar is.

Deze snelle banaan-kiwi smoothie met honing en lijnzaad is echt zo gemaakt. Even snijden, kiwi pellen en in de blender doen. Zo heb je een heerlijke start van de dag die ook nog eens gezond is. Het recept voor deze lekkere ontbijtsmoothie vind je hier.

Let op: yoghurt met kiwi mag je niet te lang laten staan, deze wordt dan zuur en gaat schiften. Daarom kan je deze smoothie het best maken op het moment dat je deze wilt nemen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 smoothies)

  • 2 bananen
  • 2 kiwi's
  • 2 tl. gebroken lijnzaad
  • scheut vloeibare honing
  • 200 ml. volle melk
  • 150 gr. volle yoghurt

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Pel de bananen en snijd in plakjes, doe de plakjes banaan in de blender. Halveer de kiwi's en wip deze met een lepel uit de schil, dit is de makkelijkste manier om kiwi's te schillen. Snijd de halve kiwi's eventueel in kleinere stukken en doe ook in de blender.

Voeg tenslotte het gebroken lijnzaad, vloeibare honing naar smaak en de melk en yoghurt erbij en pureer tot je een romige smoothie hebt. Heb je een smoothiestand op je blender dan gebruik je die. Anders begin je op een lage stand en ga je steeds een stapje hoger, aan het eind ga je weer naar een lagere sneheid en klaar is je smoothie.

Heb je nou geen blender dan kan je deze smoothie natuurlijk ook prima met een staafmixer maken. Doe alles in een kom en pureer net zolang tot je een lekkere smoothie hebt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Snelle banaan-kiwi smoothie met honing en lijnzaad
Snelle banaan-kiwi smoothie met honing en lijnzaad
Snelle banaan-kiwi smoothie met honing en lijnzaad
Snelle banaan-kiwi smoothie met honing en lijnzaad
Snelle banaan-kiwi smoothie met honing en lijnzaad


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens