Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif

Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif

Als het zo’n lekker zonnige dag is als vandaag verlang ik altijd naar een lekker frisse smoothie. Even een snelle fruitboost waar je een momentje volop van kan genieten. Deze zomerse smoothie maak ik met watermeloen, aardbeien en witte druiven en bevat zoveel sap dat je helemaal niets anders hoeft toe te voegen.

Je snijdt alles even in blokjes, doet het in de blender en je zomersmoothie staat binnen een paar tellen op tafel. Eventueel kan je een paar ijsblokjes toevoegen maar mijn watermeloen was al lekker koel zodat in dit geval de smoothie al heerlijk koud was.

Tip: het is sowieso handig om fruit waar je een smoothie van wil maken van tevoren even in de ijskast te leggen. Een klein uurtje om ze lekker koel te krijgen en dan de blender in, zo krijg je heerlijk frisse smoothies en heb je geen ijsblokjes nodig.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • halve watermeloen
  • 250 gr. aardbeien
  • 500 gr. witte pitloze druiven
  • eventueel wat ijsblokjes

Bereidingswijze

Snijd het rode vruchtvlees uit de meloen of schep het uit de schil met een lepel. Verwijder de grote pitten van de watermeloen, de kleine pitjes kan je verder gewoon laten zitten. Haal de kroontjes van de aardbeien en doe de aardbeien samen met de stukjes watermeloen in de blender. Voeg tenslotte de druiven toe en pureer alles tot een heerlijke smoothie.

Als je ijsblokjes gebruikt kan je die het best als eerste even crunchen in je blender. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en pureer dan alles tot je een lekkere zomersmoothie hebt. Dun genoeg door al het sap van je fruit dus het toevoegen van melk of yoghurt is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Proost!

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif

Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif

Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens