Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif

Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif
Drankjes, Smoothies & shakes
5 minuten
4 smoothies

Als het zo’n lekker zonnige dag is als vandaag verlang ik altijd naar een lekker frisse smoothie. Even een snelle fruitboost waar je een momentje volop van kan genieten. Deze zomerse smoothie maak ik met watermeloen, aardbeien en witte druiven en bevat zoveel sap dat je helemaal niets anders hoeft toe te voegen.

Je snijdt alles even in blokjes, doet het in de blender en je zomersmoothie staat binnen een paar tellen op tafel. Eventueel kan je een paar ijsblokjes toevoegen maar mijn watermeloen was al lekker koel zodat in dit geval de smoothie al heerlijk koud was.

Tip: het is sowieso handig om fruit waar je een smoothie van wil maken van tevoren even in de ijskast te leggen. Een klein uurtje om ze lekker koel te krijgen en dan de blender in, zo krijg je heerlijk frisse smoothies en heb je geen ijsblokjes nodig.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • halve watermeloen
  • 250 gr. aardbeien
  • 500 gr. witte pitloze druiven
  • eventueel wat ijsblokjes

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd het rode vruchtvlees uit de meloen of schep het uit de schil met een lepel. Verwijder de grote pitten van de watermeloen, de kleine pitjes kan je verder gewoon laten zitten. Haal de kroontjes van de aardbeien en doe de aardbeien samen met de stukjes watermeloen in de blender. Voeg tenslotte de druiven toe en pureer alles tot een heerlijke smoothie.

Als je ijsblokjes gebruikt kan je die het best als eerste even crunchen in je blender. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en pureer dan alles tot je een lekkere zomersmoothie hebt. Dun genoeg door al het sap van je fruit dus het toevoegen van melk of yoghurt is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Proost!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif
Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif
Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens