Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif

Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif

Als het zo’n lekker zonnige dag is als vandaag verlang ik altijd naar een lekker frisse smoothie. Even een snelle fruitboost waar je een momentje volop van kan genieten. Deze zomerse smoothie maak ik met watermeloen, aardbeien en witte druiven en bevat zoveel sap dat je helemaal niets anders hoeft toe te voegen.

Je snijdt alles even in blokjes, doet het in de blender en je zomersmoothie staat binnen een paar tellen op tafel. Eventueel kan je een paar ijsblokjes toevoegen maar mijn watermeloen was al lekker koel zodat in dit geval de smoothie al heerlijk koud was.

Tip: het is sowieso handig om fruit waar je een smoothie van wil maken van tevoren even in de ijskast te leggen. Een klein uurtje om ze lekker koel te krijgen en dan de blender in, zo krijg je heerlijk frisse smoothies en heb je geen ijsblokjes nodig.

Recept

Ingrediënten

4 smoothies

  • halve watermeloen
  • 250 gr. aardbeien
  • 500 gr. witte pitloze druiven
  • eventueel wat ijsblokjes

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd het rode vruchtvlees uit de meloen of schep het uit de schil met een lepel. Verwijder de grote pitten van de watermeloen, de kleine pitjes kan je verder gewoon laten zitten. Haal de kroontjes van de aardbeien en doe de aardbeien samen met de stukjes watermeloen in de blender. Voeg tenslotte de druiven toe en pureer alles tot een heerlijke smoothie.

Als je ijsblokjes gebruikt kan je die het best als eerste even crunchen in je blender. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en pureer dan alles tot je een lekkere zomersmoothie hebt. Dun genoeg door al het sap van je fruit dus het toevoegen van melk of yoghurt is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Proost!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif'
Afbeelding bij 'Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif'
Afbeelding bij 'Zoete zomersmoothie met watermeloen, aardbei en druif'