Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado

Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado

Een goede sappige meloen is de ideale basis voor een lekkere smoothie. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado. Een heerlijk zoete smoothie die door de melk wel iets weg heeft van Yokidrink, maar dan minder chemisch.

Ik gebruikte een halve meloen voor deze smoothie, je kan het ook met een hele meloen doen en de melk weglaten. Voor een nog zoetere smaak kan je een scheutje honing toevoegen, voor wat extra vezels lijnzaad of havermout. Het makkelijke recept vind je hieronder, probeer het eens.

Recept

Ingrediënten

2 smoothies

  • 1/2 Galia meloen
  • 3 perziken
  • 1 avocado
  • 350 ml. melk
  • honing (optioneel)
  • lijnzaad of havermout (optioneel)

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de Galia meloen met een scherp mes doormidden. Bewaar de helft van de meloen door er wat vershoudfolie over te spannen en in de koelkast te leggen. Verwijder de pitten van de andere helft en schep het vruchtvlees er met een lepel uit, doe dit in een blender.

Snijd de avocado in de lengte doormidden waarbij je tegen de dikke pit aandrukt met je mes. Draai beide helften in tegenovergestelde richting en verwijder de pit door er een scherp mes in te steken en deze eruit te wippen. Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe in je blender.

Snijd de perzik in vieren door met je mes tegen de pit aan te gaan. Draai aan de stukken perzik om los te komen van de pit. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe in de blender. Giet de melk erbij en pureer tot een romige smoothie.

Als toetje zou ik de smoothie zo laten. Wil je deze als ontbijt nemen dan kan je een eetlepel lijnzaad en twee eetlepels havermout toevoegen voordat je het pureert. Breng eventueel op smaak met een scheutje vloeibare honing.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado'
Afbeelding bij 'Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado'
Afbeelding bij 'Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado'