Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado

Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado
Smoothies & shakes
5 minuten
2 smoothies

Een goede sappige meloen is de ideale basis voor een lekkere smoothie. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado. Een heerlijk zoete smoothie die door de melk wel iets weg heeft van Yokidrink, maar dan minder chemisch.

Ik gebruikte een halve meloen voor deze smoothie, je kan het ook met een hele meloen doen en de melk weglaten. Voor een nog zoetere smaak kan je een scheutje honing toevoegen, voor wat extra vezels lijnzaad of havermout. Het makkelijke recept vind je hieronder, probeer het eens.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 smoothies)

  • 1/2 Galia meloen
  • 3 perziken
  • 1 avocado
  • 350 ml. melk
  • honing (optioneel)
  • lijnzaad of havermout (optioneel)

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de Galia meloen met een scherp mes doormidden. Bewaar de helft van de meloen door er wat vershoudfolie over te spannen en in de koelkast te leggen. Verwijder de pitten van de andere helft en schep het vruchtvlees er met een lepel uit, doe dit in een blender.

Snijd de avocado in de lengte doormidden waarbij je tegen de dikke pit aandrukt met je mes. Draai beide helften in tegenovergestelde richting en verwijder de pit door er een scherp mes in te steken en deze eruit te wippen. Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe in je blender.

Snijd de perzik in vieren door met je mes tegen de pit aan te gaan. Draai aan de stukken perzik om los te komen van de pit. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe in de blender. Giet de melk erbij en pureer tot een romige smoothie.

Als toetje zou ik de smoothie zo laten. Wil je deze als ontbijt nemen dan kan je een eetlepel lijnzaad en twee eetlepels havermout toevoegen voordat je het pureert. Breng eventueel op smaak met een scheutje vloeibare honing.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado
Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado
Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens