Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado
Recept
Ingrediënten
2 smoothies
- 1/2 Galia meloen
- 3 perziken
- 1 avocado
- 350 ml. melk
- honing (optioneel)
- lijnzaad of havermout (optioneel)
Bereidingswijze
Snijd de Galia meloen met een scherp mes doormidden. Bewaar de helft van de meloen door er wat vershoudfolie over te spannen en in de koelkast te leggen. Verwijder de pitten van de andere helft en schep het vruchtvlees er met een lepel uit, doe dit in een blender.
Snijd de avocado in de lengte doormidden waarbij je tegen de dikke pit aandrukt met je mes. Draai beide helften in tegenovergestelde richting en verwijder de pit door er een scherp mes in te steken en deze eruit te wippen. Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe in je blender.
Snijd de perzik in vieren door met je mes tegen de pit aan te gaan. Draai aan de stukken perzik om los te komen van de pit. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe in de blender. Giet de melk erbij en pureer tot een romige smoothie.
Als toetje zou ik de smoothie zo laten. Wil je deze als ontbijt nemen dan kan je een eetlepel lijnzaad en twee eetlepels havermout toevoegen voordat je het pureert. Breng eventueel op smaak met een scheutje vloeibare honing.