Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado

Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado

Een goede sappige meloen is de ideale basis voor een lekkere smoothie. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado. Een heerlijk zoete smoothie die door de melk wel iets weg heeft van Yokidrink, maar dan minder chemisch.

Ik gebruikte een halve meloen voor deze smoothie, je kan het ook met een hele meloen doen en de melk weglaten. Voor een nog zoetere smaak kan je een scheutje honing toevoegen, voor wat extra vezels lijnzaad of havermout. Het makkelijke recept vind je hieronder, probeer het eens.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 smoothies)

  • 1/2 Galia meloen
  • 3 perziken
  • 1 avocado
  • 350 ml. melk
  • honing (optioneel)
  • lijnzaad of havermout (optioneel)

Bereidingswijze

Snijd de Galia meloen met een scherp mes doormidden. Bewaar de helft van de meloen door er wat vershoudfolie over te spannen en in de koelkast te leggen. Verwijder de pitten van de andere helft en schep het vruchtvlees er met een lepel uit, doe dit in een blender.

Snijd de avocado in de lengte doormidden waarbij je tegen de dikke pit aandrukt met je mes. Draai beide helften in tegenovergestelde richting en verwijder de pit door er een scherp mes in te steken en deze eruit te wippen. Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe in je blender.

Snijd de perzik in vieren door met je mes tegen de pit aan te gaan. Draai aan de stukken perzik om los te komen van de pit. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe in de blender. Giet de melk erbij en pureer tot een romige smoothie.

Als toetje zou ik de smoothie zo laten. Wil je deze als ontbijt nemen dan kan je een eetlepel lijnzaad en twee eetlepels havermout toevoegen voordat je het pureert. Breng eventueel op smaak met een scheutje vloeibare honing.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado

Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado

Zomerse smoothie met Galia meloen, perzik en avocado

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens