Zomersmoothie met banaan, aalbes, kers en aardbei

Zomersmoothie met banaan, aalbes, kers en aardbei

We genieten volop van onze vakantie in Zeeland, zomerse temperaturen en het strand om de hoek… wat wil je nog meer? Ook om de hoek ligt Landwinkel Schorre waar ze het heerlijkste fruit verkopen, daar zijn we dus al regelmatig langs geweest.

Vandaag lag de fruitschaal vol met lekkere appels, kersen, aalbessen en aardbeien uit de omgeving. Tijd dus om eens te kijken of daar een lekkere smoothie van te maken was, en dat was inderdaad het geval. Deze zomerse smoothie met o.a. aardbeien, kersen en aalbessen was heel lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 150 gr. aardbeien
  • 100 gr. kersen
  • 150 gr. aalbessen
  • 1 banaan
  • 450 ml. melk
  • 250 ml. yoghurt
  • honing
  • eventueel een beetje siroop

Bereidingswijze

Haal de kroontjes van de aardbeien, rits de aalbessen van de takjes, ontpit de kersen en snijd de banaan in plakjes. Doe alles in je blender en voeg hier de melk en de yoghurt aan toe. Doe er een scheut vloeibare honing bij en eventueel een klein beetje limonadesiroop en meng alles tot je een lekkere vloeibare smoothie hebt.

Kersen ontpitten kan je trouwens op de moeilijke en makkelijke manier doen. Bij de moeilijke manier halveer je de kersen met een mes en peuter je de pitten eruit. Een lastig karweitje waarbij alles onder het kersensap komt te zitten. Bij de makkelijke manier gebruik je een kersenontpitter die al het werk voor je doet.

Heb je geen kersenontpitter? Zoek dan een lege fles waarvan de hals net iets kleiner is dan je kersen, leg een kers met het steeltje naar beneden op de flessenhals en druk met een dik stokje (bijvoorbeeld een chopstick of tapasprikker) door de kers heen. De pit en het steeltje vallen in de fles en je kers is ontpit.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Zomersmoothie met banaan, aalbes, kers en aardbei

Zomersmoothie met banaan, aalbes, kers en aardbei

Zomersmoothie met banaan, aalbes, kers en aardbei

Zomersmoothie met banaan, aalbes, kers en aardbei

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens