
Zomersmoothie met banaan, aalbes, kers en aardbei
Recept
Ingrediënten
4 smoothies
- 150 gr. aardbeien
- 100 gr. kersen
- 150 gr. aalbessen
- 1 banaan
- 450 ml. melk
- 250 ml. yoghurt
- honing
- eventueel een beetje siroop
Bereidingswijze
Haal de kroontjes van de aardbeien, rits de aalbessen van de takjes, ontpit de kersen en snijd de banaan in plakjes. Doe alles in je blender en voeg hier de melk en de yoghurt aan toe. Doe er een scheut vloeibare honing bij en eventueel een klein beetje limonadesiroop en meng alles tot je een lekkere vloeibare smoothie hebt.
Kersen ontpitten kan je trouwens op de moeilijke en makkelijke manier doen. Bij de moeilijke manier halveer je de kersen met een mes en peuter je de pitten eruit. Een lastig karweitje waarbij alles onder het kersensap komt te zitten. Bij de makkelijke manier gebruik je een kersenontpitter die al het werk voor je doet.
Heb je geen kersenontpitter? Zoek dan een lege fles waarvan de hals net iets kleiner is dan je kersen, leg een kers met het steeltje naar beneden op de flessenhals en druk met een dik stokje (bijvoorbeeld een chopstick of tapasprikker) door de kers heen. De pit en het steeltje vallen in de fles en je kers is ontpit.
Recepten in je mail



