Zomersmoothie met bramen, frambozen, peer en banaan

Zomersmoothie met bramen, frambozen, peer en banaan

Smoothies kan je echt met van alles maken, en soms komen daar de heerlijkste combinaties uit voor. Bijvoorbeeld deze zomersmoothie met bramen, frambozen, peer en banaan. Een pimpelpaarse smoothie met een echt heerlijke smaak. Een aanrader op een zomerse dag, of als je de zomer juist tevoorschijn wilt toveren.

Meestal doe ik ook yoghurt in mijn smoothies, bij deze hield ik het alleen bij melk. Vooral om de lekkere smaak van al dat zoete fruit naar voren te halen. Wil je deze zomersmoothie zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke recept. Ik kan hem je echt aanraden, hij was super!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 smoothies)

  • 200 gr. bramen
  • 200 gr. frambozen
  • 2 bananen
  • 2 peren
  • 600 ml. volle melk

Bereidingswijze

Deze zomerse smoothie heb je echt zo gemaakt. Doe de bramen en de frambozen in je blender, laat ze eerst goed afkoelen in de koelkast of leg ze kort in de vriezer.

Pel de bananen en snijd deze in plakjes, doe bij de bramen en frambozen in de blender. Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij de peren in stukjes en doe bij de blender, voeg vervolgens de melk toe en sluit de blender af.

Heb je een smoothiestand op je blender dan gebruik je deze. Anders begin je op een lage stand en zet je de blender steeds op een hogere snelheid. Aan het einde laat je de snelheid weer langzaam teruglopen en sluit je af met nog één hoge 'piek'.

Giet de smoothies in vier koude glazen en serveer met een rietje. En heb je trouwens geen blender dan maak je deze smoothie gewoon met een staafmixer.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Zomersmoothie met bramen, frambozen, peer en banaan

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik en Jens