Chinees gekruide wortel-roomsoep
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kg. bospeen
- 1 1/2 l. groentebouillon
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 125 gr. slagroom
- vijfkruidenpoeder
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet vast een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm kan worden. Zet ook een pan op het vuur om de groentebouillon in te bereiden en warm te houden. Zelf gebruikte ik een groentebouillon die ik trok van tabletten van Zonnatura.
Spoel de bospeen schoon onder de kraan en verwijder het loof en de onderkant. Snijd de bospeen vervolgens in plakjes en laat even uitlekken in een vergiet. Pel intussen de ui en snijd in vieren, snij vervolgens fijn in plakjes. Pel de teentjes knoflook en hak zo fijn mogelijk.
Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en doe hier de fijngehakte knoflook en de ui bij. Kruid naar smaak met vijfkruidenpoeder, zelf voegde ik vijf flinke 'snufjes' toe die tussen twee vingers pasten. Gebruik niet teveel want de smaak is erg aanwezig. Als graadmeter kan je je neus gebruiken, voeg gewoon wat vijfkruidenpoeder toe en roer de ui en knoflook door elkaar. Ruik boven de pan en voeg steeds een snuf toe tot je het lekker vindt ruiken.
Bak de ui en knoflook aan in de olijfolie tot de ui goed glazig is. Voeg nu de fijngesneden bospeen en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zodra de bouillon begint te borrelen doe je de deksel op de pan en laat je alles 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Pureer hierna alles tot een romige soep met een staafmixer of in de blender. Voeg de slagroom toe aan de soep, roer nogmaals goed door elkaar en breng verder op smaak met peper en zout.