Chinees gekruide wortel-roomsoep

Chinees gekruide wortel-roomsoep
Soep
40 minuten
4 personen

Wortelsoep maakte ik al vaker maar deze Chinees gekruide wortel-roomsoep stond nog niet eerder op tafel. Ik bracht deze soep vooral op smaak met Chinees vrijfkruidenpoeder, een heerlijke smaakmaker die je eigenlijk standaard in je keuken moet hebben.

In Chinees vijfkruidenpoeder vind je de  kruiden kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Dit zijn precies de smaken uit de vijf smaakgroepen zoet, zout, bitter, zuur en umami. Niet alleen lekker in de soep maar ook bij vlees, groenten en allerlei verschillende bereidingen.

Verder gebruikte ik voor deze soep niet veel ingrediënten, de smaak werd zo namelijk al lekker genoeg. Wil je deze lekkere wortel-roomsoep zelf eens proberen dan vind je hieronder mijn recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. bospeen
  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 125 gr. slagroom
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm kan worden. Zet ook een pan op het vuur om de groentebouillon in te bereiden en warm te houden. Zelf gebruikte ik een groentebouillon die ik trok van tabletten van Zonnatura.

Spoel de bospeen schoon onder de kraan en verwijder het loof en de onderkant. Snijd de bospeen vervolgens in plakjes en laat even uitlekken in een vergiet. Pel intussen de ui en snijd in vieren, snij vervolgens fijn in plakjes. Pel de teentjes knoflook en hak zo fijn mogelijk.

Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en doe hier de fijngehakte knoflook en de ui bij. Kruid naar smaak met vijfkruidenpoeder, zelf voegde ik vijf flinke 'snufjes' toe die tussen twee vingers pasten. Gebruik niet teveel want de smaak is erg aanwezig. Als graadmeter kan je je neus gebruiken, voeg gewoon wat vijfkruidenpoeder toe en roer de ui en knoflook door elkaar. Ruik boven de pan en voeg steeds een snuf toe tot je het lekker vindt ruiken.

Bak de ui en knoflook aan in de olijfolie tot de ui goed glazig is. Voeg nu de fijngesneden bospeen en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zodra de bouillon begint te borrelen doe je de deksel op de pan en laat je alles 20 minuten pruttelen op laag vuur.

Pureer hierna alles tot een romige soep met een staafmixer of in de blender. Voeg de slagroom toe aan de soep, roer nogmaals goed door elkaar en breng verder op smaak met peper en zout.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Chinees gekruide wortel-roomsoep
Chinees gekruide wortel-roomsoep
Chinees gekruide wortel-roomsoep

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens