Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet

Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet

Laatst maakte ik een heerlijke Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet. Het werd een lekker pittige maaltijdsoep die goed is gevuld met lekker veel groenten en ‘Ramen noedels’. Makkelijk te maken en echt heerlijk van smaak.

Het pittige komt door de halve rode peper die ik gebruikte, de eerste happen merk je er weinig van maar daarna begint het lekker te prikken. Wil je hem nog pittiger dan gebruik je een hele rode peper, en wil je juist geen pittige soep dan laat je de rode peper weg. Zelf vond ik hem met deze halve rode peper juist perfect van smaak. Voor het vlees gebruikte ik stukjes kippendij maar je kan natuurlijk ook een gewone kipfilet gebruiken. De soep heeft een flinke ingrediëntenlijst maar is eigenlijk heel makkelijk te maken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. kippendij
  • 1 1/2 l. kippenbouillon (3 bouillonblokjes)
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 el. bruine basterdsuiker
  • 1 tl. vijfkruidenpoeder
  • 1/2 tl. knoflookpoeder
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • peper

Voor de vulling:

  • 200 gr. Ramen noedels
  • 100 gr. taugé
  • 100 gr. shiitakes
  • 1/2 spitskool
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • verse koriander
  • 2 eieren
  • boter om te bakken

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Zet een pan op het vuur en breng hier anderhalve liter water in aan de kook. Maak hier een kippenbouillon van met de bouillonblokjes. Snijd de kippendij in blokjes en doe bij de bouillon zodra deze kookt. Voeg direct de ketjap manis, bruine basterdsuiker, vijfkruidenpoeder, gemberpoeder en knoflookpoeder toe en draai er wat verse peper door. Roer alles goed door elkaar, laat de bouillon met de stukjes kippendij zo'n 25 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan.

Bereid in een tweede grote pan de noedels in een ruime laag water. Giet de noedels af in een vergiet en spoel onder de koude kraan. Laat staan voor zo. Giet de kippenbouillon met de stukjes kippendij nu over in de grote pan en zet weer op het vuur. Als de bouillon 10 minuten opstaat is het tijd om alle groenten te snijden en toe te voegen. Borstel de shiitake schoon en snijd in dunne plakjes, voeg toe aan de soep.

Verwijder de onderkant van de prei en snijd in dikke ringen, voeg toe aan de soep. Pel de ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in plakjes en doe in de soep. Halveer een spitskool en snijd daarna in reepjes, voeg ook deze toe aan de soep. Rol de rode peper stevig tussen beide handen en snijd de achterkant weg, klop alle zaadjes eruit en snijd de helft van de rode peper in flinterdunne ringetjes. Roer ook de rode peper door de soep.

Laat de soep met alle groenten nog een paar minuten pruttelen en voeg aan het einde de taugé nog toe. Laat nog vijf minuten op het vuur staan en schep de noedels vast in vier soepkommen. Klop twee eieren los en bak deze aan beide kanten in een koekenpan met wat boter. Snijd de omelet in reepjes en roer deze door de soep.

Schep de Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet over de Ramen noedels in de soepkommen en je Chinese kippensoep is klaar. Eet de vaste ingrediënten eventueel met stokjes en slurp de bouilon tussendoor uit de kom. Of gebruik gewoon een soeplepel en geniet van deze heerlijke soep.

Iets voor jou?

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 455 kcal.
  • Vetten: 18 gr.
    - waarvan verzadigd: 6 gr.
  • Koolhydraten: 45 gr.
    - waarvan suiker: 9 gr.
  • Vezels: 5 gr.
  • Eiwitten: 24 gr.
  • Zout: 4.8 gr. (1920 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet

Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet

Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet

Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet

Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet

Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet

Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet

Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens