Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet

Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet
Soep
35 minuten
4 personen

Laatst maakte ik een heerlijke Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet. Het werd een lekker pittige maaltijdsoep die goed is gevuld met lekker veel groenten en ‘Ramen noedels’. Makkelijk te maken en echt heerlijk van smaak.

Het pittige komt door de halve rode peper die ik gebruikte, de eerste happen merk je er weinig van maar daarna begint het lekker te prikken. Wil je hem nog pittiger dan gebruik je een hele rode peper, en wil je juist geen pittige soep dan laat je de rode peper weg. Zelf vond ik hem met deze halve rode peper juist perfect van smaak. Voor het vlees gebruikte ik stukjes kippendij maar je kan natuurlijk ook een gewone kipfilet gebruiken. De soep heeft een flinke ingrediëntenlijst maar is eigenlijk heel makkelijk te maken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. kippendij
  • 1 1/2 l. kippenbouillon (3 bouillonblokjes)
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 el. bruine basterdsuiker
  • 1 tl. vijfkruidenpoeder
  • 1/2 tl. knoflookpoeder
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • peper

Voor de vulling:

  • 200 gr. Ramen noedels
  • 100 gr. taugé
  • 100 gr. shiitakes
  • 1/2 spitskool
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • verse koriander
  • 2 eieren
  • boter om te bakken

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een pan op het vuur en breng hier anderhalve liter water in aan de kook. Maak hier een kippenbouillon van met de bouillonblokjes. Snijd de kippendij in blokjes en doe bij de bouillon zodra deze kookt. Voeg direct de ketjap manis, bruine basterdsuiker, vijfkruidenpoeder, gemberpoeder en knoflookpoeder toe en draai er wat verse peper door. Roer alles goed door elkaar, laat de bouillon met de stukjes kippendij zo'n 25 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan.

Bereid in een tweede grote pan de noedels in een ruime laag water. Giet de noedels af in een vergiet en spoel onder de koude kraan. Laat staan voor zo. Giet de kippenbouillon met de stukjes kippendij nu over in de grote pan en zet weer op het vuur. Als de bouillon 10 minuten opstaat is het tijd om alle groenten te snijden en toe te voegen. Borstel de shiitake schoon en snijd in dunne plakjes, voeg toe aan de soep.

Verwijder de onderkant van de prei en snijd in dikke ringen, voeg toe aan de soep. Pel de ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in plakjes en doe in de soep. Halveer een spitskool en snijd daarna in reepjes, voeg ook deze toe aan de soep. Rol de rode peper stevig tussen beide handen en snijd de achterkant weg, klop alle zaadjes eruit en snijd de helft van de rode peper in flinterdunne ringetjes. Roer ook de rode peper door de soep. Hak intussen naar smaak de verse koriander fijn. Niet iedereen vindt koriander lekker. Deze kan je eventueel weglaten of bijvoorbeeld vervangen door peterselie. 

Laat de soep met alle groenten nog een paar minuten pruttelen en voeg aan het einde de taugé en de helft van de koriander nog toe. Laat nog vijf minuten op het vuur staan en schep de noedels vast in vier soepkommen. Klop twee eieren los en bak deze aan beide kanten in een koekenpan met wat boter. Snijd de omelet in reepjes en roer deze door de soep.

Schep de Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet over de Ramen noedels in de soepkommen. Garneer met de rest van de koriander en je Chinese kippensoep is klaar. Eet de vaste ingrediënten eventueel met stokjes en slurp de bouilon tussendoor uit de kom. Of gebruik gewoon een soeplepel en geniet van deze heerlijke soep.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet
Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet
Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet
Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet
Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet
Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet
Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet
Chinese kippensoep met spitskool, prei, shiitake en reepjes omelet

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 455 kcal.
  • Vetten 18 gr.
  • Waarvan verzadigd 6 gr.
  • Koolhydraten 45 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 24 gr.
  • Zout 4.8 gr.
  • Natrium 1920 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens