Chinese tomatensoep met kip, bimi, noedels en een eitje
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. kippendij
- 200 gr. noedels
- 4 eieren
- 4 lenteuitjes
- 100 gr. bimi*
- 2 blikken gepelde tomaten a 400 gr.
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 l. kippenbouillon
- 2 el. gembersiroop
- 2 el. maizena
- 2 el. bruine basterdsuiker
- olijfolie
- boter om te bakken
- peper en zout
- vijfkruidenpoeder
* Bimi is ook wel bekend als asperge- of babybroccoli.
Bereidingswijze
Je kan de kippendij direct in de bouillon koken. Nog lekkerder is het om deze eerst kort te braden. Kruid de kippendij met peper, zout en vijfkruidenpoeder. Zet een hapjespan op het vuur en verwarm deze voor. Smelt er een klontje boter in en bak de kippendij aan beide kanten dicht. Draai het vuur wat lager en braad de kippendij verder. Keer deze af en toe om.
Maak de soep
Pel de uien en teen knoflook. Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook fijn. Zet een soeppan op laag vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Fruit de ui en knoflook hier in. Voeg nu een liter kippenbouillon of een liter water en twee bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Snijd de gebraden kippendij in dunne plakjes. Doe samen met het bakvet bij de bouillon.
Kook de eieren en bimi
Laat alles nu 15 minuten pruttelen met een deksel op de pan. Kook in de tussentijd vier eieren hard. Zet ze op met koud water en breng aan de kook. Als het water kookt laat je de eieren nog zes minuten koken. Spoel onder koud water en laat kort afkoelen. Pel de eieren en bewaar ze in een kommetje water. Kook intussen ook de bimi in een klein laagje water. Laat ze vier minuten koken en spoel daarna onder koud water. Laat uitlekken in een vergiet.
Voeg de tomaten toe
Doe na 15 minuten de gepelde tomaten uit blik bij de soep. Roer alles goed door elkaar en draai het vuur wat hoger. Voeg nu ook de gembersiroop en basterdsuiker toe en roer nogmaals door elkaar. Laat de gepelde tomaten nog 15 minuten meekoken. Blijven de stukken te groot dan kan je ze eventueel even kapot stampen met een aardappelstamper. Meng intussen in een apart kommetje twee eetlepels maizena met twee eetlepels water. Als alles goed is opgelost roer je deze beetje bij beetje door de soep. Bereid intussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
Serveren
Schep de Chinese tomatensoep met kip in grote kommen. Verdeel de noedels over de kommen. Leg in iedere soepkom wat van de bimi. Halveer de eieren en verdeel over de soepkommen. Snijd de lenteui in ringetjes en strooi over de soep.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 482 kcal.
- Vetten 12 gr.
- Waarvan verzadigd 6 gr.
- Koolhydraten 54 gr.
- Waarvan suikers 17 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 36 gr.
- Zout 1.8 gr.
- Natrium 720 mg.