Chinese tomatensoep met kip, bimi, noedels en een eitje

Chinese tomatensoep met kip, bimi, noedels en een eitje
Soep
45 minuten
4 personen

Zelf Chinese tomatensoep maken stond al heel lang op mijn lijstje. Toen laatst mijn zwager kwam lunchen heb ik het eindelijk eens gemaakt. Het werd deze Chinese tomatensoep met kip, bimi, noedels en een eitje. Een makkelijk te maken en goed gevulde soep die je ook prima als avondeten kan bereiden. Door de kip en noedels vult deze namelijk meer dan een gewone soep.

Op internet kwam ik misschien wel honderden recepten voor Chinese tomatensoep tegen. Ik ben uiteindelijk dus zelf maar aan de slag gegaan. Met een beetje inspiratie van anderen en verder vooral veel proeven tussendoor. Het resultaat was deze heerlijke soep. De smaak lijkt erg op de tomatensoep die je van de Chinees kent.

Je kan de soep prima van tevoren bereiden. Ik zou de noedels dan alleen pas koken als je de soep daadwerkelijk opdient. Dan zijn ze namelijk het lekkerst. Lijkt deze Chinese tomatensoep je ook wel iets? Dan lees je hieronder het makkelijke recept. Maar ook als je liever een andere soep maakt heb ik genoeg makkelijke soeprecepten voor je.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. kippendij
  • 200 gr. noedels
  • 4 eieren
  • 4 lenteuitjes
  • 100 gr. bimi*
  • 2 blikken gepelde tomaten a 400 gr.
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 l. kippenbouillon
  • 2 el. gembersiroop
  • 2 el. maizena
  • 2 el. bruine basterdsuiker
  • olijfolie
  • boter om te bakken
  • peper en zout
  • vijfkruidenpoeder

* Bimi is ook wel bekend als asperge- of babybroccoli.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Je kan de kippendij direct in de bouillon koken. Nog lekkerder is het om deze eerst kort te braden. Kruid de kippendij met peper, zout en vijfkruidenpoeder. Zet een hapjespan op het vuur en verwarm deze voor. Smelt er een klontje boter in en bak de kippendij aan beide kanten dicht. Draai het vuur wat lager en braad de kippendij verder. Keer deze af en toe om.

Maak de soep

Pel de uien en teen knoflook. Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook fijn. Zet een soeppan op laag vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Fruit de ui en knoflook hier in. Voeg nu een liter kippenbouillon of een liter water en twee bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Snijd de gebraden kippendij in dunne plakjes. Doe samen met het bakvet bij de bouillon.

Kook de eieren en bimi

Laat alles nu 15 minuten pruttelen met een deksel op de pan. Kook in de tussentijd vier eieren hard. Zet ze op met koud water en breng aan de kook. Als het water kookt laat je de eieren nog zes minuten koken. Spoel onder koud water en laat kort afkoelen. Pel de eieren en bewaar ze in een kommetje water. Kook intussen ook de bimi in een klein laagje water. Laat ze vier minuten koken en spoel daarna onder koud water. Laat uitlekken in een vergiet.

Voeg de tomaten toe

Doe na 15 minuten de gepelde tomaten uit blik bij de soep. Roer alles goed door elkaar en draai het vuur wat hoger. Voeg nu ook de gembersiroop en basterdsuiker toe en roer nogmaals door elkaar. Laat de gepelde tomaten nog 15 minuten meekoken. Blijven de stukken te groot dan kan je ze eventueel even kapot stampen met een aardappelstamper. Meng intussen in een apart kommetje twee eetlepels maizena met twee eetlepels water. Als alles goed is opgelost roer je deze beetje bij beetje door de soep. Bereid intussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

Serveren

Schep de Chinese tomatensoep met kip in grote kommen. Verdeel de noedels over de kommen. Leg in iedere soepkom wat van de bimi. Halveer de eieren en verdeel over de soepkommen. Snijd de lenteui in ringetjes en strooi over de soep.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Chinese tomatensoep met kip, bimi, noedels en een eitje
Chinese tomatensoep met kip, bimi, noedels en een eitje
Chinese tomatensoep met kip, bimi, noedels en een eitje
Chinese tomatensoep met kip, bimi, noedels en een eitje
Chinese tomatensoep met kip, bimi, noedels en een eitje

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 482 kcal.
  • Vetten 12 gr.
  • Waarvan verzadigd 6 gr.
  • Koolhydraten 54 gr.
  • Waarvan suikers 17 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 36 gr.
  • Zout 1.8 gr.
  • Natrium 720 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens