Courgette- en auberginesoep met bruschetta met wilde zalm

Courgette- en auberginesoep met bruschetta met wilde zalm

Bijna wekelijks staat er bij ons wel een lekkere maaltijdsoep op tafel. Je hebt ze zo gemaakt en hebt dus in een oogwenk een volwaardige en gezonde maaltijd op tafel staan. Deze keer probeerde ik een courgette- en auberginesoep met bruschetta’s met wilde zalm, en we hebben zitten genieten met zijn allen.

Je hebt deze lekkere maaltijdsoep in een half uurtje al op tafel staan. Je hoeft alleen de groenten te snijden en kort aan te bakken, daarna laat je het pruttelen in een bouillon. In de tussentijd kan je de bruschetta’s maken en daarna genieten van een heerlijke maaltijd. Hier vind je mijn recept, ik zou het zeker eens proberen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 l. groentebouillon (2 bouillonblokjes, bv. Zonnatura)
  • 1 ciabatta
  • 100 gr. gerookte wilde zalm
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 220 graden en zet een liter water op om zo de bouillon van te maken. Ik gebruik groentebouillon van Zonnatura, maar je kan natuurlijk ook een andere bouillon bereiden.

Snijd de kop en kont van zowel de courgettes en de aubergine en snijd deze in dikke plakken. Snijd vervolgens in blokjes en zet even apart voor zo. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook, hou apart voor zo.

Verwarm een soeppan op laag vuur zodat de bodem goed heet is en verhit er een scheut olijfolie in. Bak de ui en knoflook kort aan en doe de gesneden courgettes en aubergine erbij. Breng op smaak met peper en zout en bak kort mee, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat alles circa 15 minuten pruttelen op laag vuur.

Bak de ciabatta af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking, haal twee minuten van de baktijd af. Snijd de ciabatta in dikke plakken en verdeel over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en strooi er wat grof zeezout over. Bak nog twee minuten tot ze lekker krokant zijn, haal uit de oven en zet apart voor zo.

Doe de inhoud van je soeppan in een blender en pureer tot een romige soep, giet terug in de soeppan en breng eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout. Heb je geen blender dan kan je de soep ook in de pan pureren met een staafmixer.

Snij de gerookte wilde zalm in plakjes en beleg de sneetjes ciabatta hier mee. Serveer de soep en een schaal met daarop de bruschetta met wilde zalm.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Courgette- en auberginesoep met bruschetta met wilde zalm

Courgette- en auberginesoep met bruschetta met wilde zalm

Courgette- en auberginesoep met bruschetta met wilde zalm

Courgette- en auberginesoep met bruschetta met wilde zalm

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens