Courgette- en auberginesoep met bruschetta met wilde zalm
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 1 l. groentebouillon (2 bouillonblokjes, bv. Zonnatura)
- 1 ciabatta
- 100 gr. gerookte wilde zalm
- olijfolie
- grof zeezout
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 220 graden en zet een liter water op om zo de bouillon van te maken. Ik gebruik groentebouillon van Zonnatura, maar je kan natuurlijk ook een andere bouillon bereiden.
Snijd de kop en kont van zowel de courgettes en de aubergine en snijd deze in dikke plakken. Snijd vervolgens in blokjes en zet even apart voor zo. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook, hou apart voor zo.
Verwarm een soeppan op laag vuur zodat de bodem goed heet is en verhit er een scheut olijfolie in. Bak de ui en knoflook kort aan en doe de gesneden courgettes en aubergine erbij. Breng op smaak met peper en zout en bak kort mee, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat alles circa 15 minuten pruttelen op laag vuur.
Bak de ciabatta af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking, haal twee minuten van de baktijd af. Snijd de ciabatta in dikke plakken en verdeel over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en strooi er wat grof zeezout over. Bak nog twee minuten tot ze lekker krokant zijn, haal uit de oven en zet apart voor zo.
Doe de inhoud van je soeppan in een blender en pureer tot een romige soep, giet terug in de soeppan en breng eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout. Heb je geen blender dan kan je de soep ook in de pan pureren met een staafmixer.
Snij de gerookte wilde zalm in plakjes en beleg de sneetjes ciabatta hier mee. Serveer de soep en een schaal met daarop de bruschetta met wilde zalm.