
Een heerlijk romig soepje met courgette, prei en broccoli
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 stronk broccoli
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 aardappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 125 ml. room
- peper en zout
- olijfolie om aan te bakken
Bereidingswijze
Zorg dat je een pannetje (warme) bouillon klaar hebt staan om alles zo in te koken. Ik kies altijd voor kippenbouillon maar als je een vegetarische versie wilt kan je groentebouillon gebruiken. Zet ook alvast de soeppan op een laag vuurtje zodat de bodem goed heet wordt.
Snijd de courgette in blokjes en snijd de roosjes van de broccoli, snijd de stronk van de broccoli in kleine stukjes. Schil ook de aardappel en snijd ook deze in blokjes, bewaar deze even apart. Pel de ui en snipper deze en doe hetzelfde met de knoflook. Snijd de prei in ringetjes.
Giet een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de prei, ui en knoflook even aan tot je deze goed begint te ruiken. Eerst even kruiden met peper en zout. Nu giet je de bouillon in de soeppan en doet hier de gesneden broccoli en courgette bij en brengt de bouillon weer aan de kook.
Zodra de bouillon begint te koken zet je het vuur op de laagste stand zodat deze nog net blijft pruttelen. Gooi de blokjes aardappel in de soeppan en zet er een deksel op en laat het geheel zo'n 25 minuten op het vuur staan.
Zodra alles lang genoeg op het vuur heeft gestaan is het tijd om de groenten te pureren. Doe dit met een staafmixer in de pan of giet de pan leeg in een hittebestendige kan of kom van je blender of keukenmachine. Blijf net zolang pureren tot je een lekker dikke maar vloeibare soep hebt.
Doe (indien nodig) de soep weer terug in de pan en doe er 125 ml. room bij en roer goed door. Kruid naar smaak met peper en zout en klaar is je romige soep met courgette, prei en broccoli. Als je wilt kan je de room natuurlijk weglaten maar dan moet je het woordje 'romig' even uit de titel verwijderen.
Je kan de soep prima in verschillende porties invriezen zodat je er extra lang van kan genieten. Ik hoop dat je hem net zo lekker vindt als ik, eet smakelijk.
Ook lekker met Parmezaan
Als je de soep in de kommen hebt gedaan kan je vlak voor het opdienen flink wat Parmezaanse kaas boven iedere kom raspen. Het ziet er niet alleen leuk uit maar geeft ook heel wat extra smaak af zodra je de Parmezaanse kaas door de soep roert. Je krijgt er bijna een ander maar net zo lekker soepje door. Probeer maar eens.
Recepten in je mail




