Een heerlijk romig soepje met wortel en paprika

Een heerlijk romig soepje met wortel en paprika

Deze romige soep met wortel en paprika behoort inmiddels tot het standaard repertoire. Zowel wij als ons zoontje vinden dit soepje heerlijk en het staat dan ook regelmatig op tafel. Een ideaal soepje als het Nederlands elftal moet spelen maar eigenlijk te lekker om hem niet ook op andere dagen te eten.

Ik heb deze soep zowel met winterpeen als met bospeen gemaakt, met bospeen vind ik de soep wat zoeter en ook lekkerder. Maar deze romige wortelsoep is zo makkelijk te maken dat je ze gewoon allebei eens moet proberen. De paprika geeft hem nog net dat extra smaakje mee waardoor deze soep tot mijn favorieten behoort.

Tip: bewaar de afgesneden topjes van een aantal wortels met een stukje loof eraan, dat geeft het soepje een extra feestelijk tintje als je deze serveert.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • grote bos wortels (ca. 1 kilo) of twee winterpenen
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 treentjes knoflook
  • 250 ml. room
  • 1 l. kippenbouillon of groentebouillon
  • peper en zout
  • olijfolie om aan te bakken

Bereidingswijze

Zet de soeppan vast op het vuur zodat de bodem goed heet wordt. Zet ook vast een liter bouillon klaar, kippenbouillon vind ik het lekkerst maar je kan voor een vegetarische variant prima groentebouillon gebruiken.

Maak de wortels schoon en snijd in kleine stukjes, bewaar eventueel wat bovenkantjes met loof om te garneren. Snijd de paprika in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn.

Verwarm wat olijfolie in de soeppan en bak hier eerst de ui en knoflook in aan tot deze glazig worden. Doe hierna de stukjes paprika erbij en kruid even met peper en zout, bak ook de paprika een paar minuutjes aan en roer regelmatig. Doe tenslotte de wortels in de soeppan erbij en bak ook deze nog een paar minuutjes aan.

Nu voeg je de bouillon toe aan de soeppan en brengt het geheel op middelhoog vuur aan de kook, zodra de bouillon kookt zet je het vuur lager en zet je de kookwekker op 20 minuten. Ik maak de soep trouwens altijd met de deksel op de pan, zo valt al het vocht dat verdampt weer terug in de pan.

Na 20 minuten kan je alles pureren in je blender of met een staafmixer. Doe dit net zolang tot alle ingrediënten volledig vermalen zijn en je een dikke vloeibare soep hebt. Als je de blender hebt gebruikt giet je de soep nu weer terug in de pan en voegt nog 250 ml. room toe. Nog even verwarmen en roeren en klaar is je soepje.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een heerlijk romig soepje met wortel en paprika

Een heerlijk romig soepje met wortel en paprika

Een heerlijk romig soepje met wortel en paprika

Een heerlijk romig soepje met wortel en paprika

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens