Een heerlijk romig soepje met wortel en paprika
Recept
Ingrediënten
4 personen
- grote bos wortels (ca. 1 kilo) of twee winterpenen
- 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 2 treentjes knoflook
- 250 ml. room
- 1 l. kippenbouillon of groentebouillon
- peper en zout
- olijfolie om aan te bakken
Bereidingswijze
Zet de soeppan vast op het vuur zodat de bodem goed heet wordt. Zet ook vast een liter bouillon klaar, kippenbouillon vind ik het lekkerst maar je kan voor een vegetarische variant prima groentebouillon gebruiken.
Maak de wortels schoon en snijd in kleine stukjes, bewaar eventueel wat bovenkantjes met loof om te garneren. Snijd de paprika in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn.
Verwarm wat olijfolie in de soeppan en bak hier eerst de ui en knoflook in aan tot deze glazig worden. Doe hierna de stukjes paprika erbij en kruid even met peper en zout, bak ook de paprika een paar minuutjes aan en roer regelmatig. Doe tenslotte de wortels in de soeppan erbij en bak ook deze nog een paar minuutjes aan.
Nu voeg je de bouillon toe aan de soeppan en brengt het geheel op middelhoog vuur aan de kook, zodra de bouillon kookt zet je het vuur lager en zet je de kookwekker op 20 minuten. Ik maak de soep trouwens altijd met de deksel op de pan, zo valt al het vocht dat verdampt weer terug in de pan.
Na 20 minuten kan je alles pureren in je blender of met een staafmixer. Doe dit net zolang tot alle ingrediënten volledig vermalen zijn en je een dikke vloeibare soep hebt. Als je de blender hebt gebruikt giet je de soep nu weer terug in de pan en voegt nog 250 ml. room toe. Nog even verwarmen en roeren en klaar is je soepje.