Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei

Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei
Soep
35 minuten
4 personen

Soms maak je een gerecht en kan je niet stoppen met tussendoor proeven. Deze heerlijke noedelsoep met ‘geplukte kip’ en ei en Oosterse groenten is daar een voorbeeld van. Ik kan me niet herinneren dat ik zo vaak hapjes en lepeltjes proefde tijdens het koken, als je deze soep maakt snap je vanzelf wel waarom.

De kip en groenten kook je in de bouillon die je uiteindelijk ook serveert, hierdoor worden alle smaken en geuren opgenomen in de bouillon. Het resultaat is een heerlijk kruidig soepje dat een compleet hoofdgerecht in een kommetje is. Natuurlijk kan je ingrediënten toevoegen of weglaten en er je eigen draai aan geven. Ik maakte hem deze keer volgens het volgende recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 1/2 l. water
  • 1 kippenbouillonblokje (voor 1 l.)
  • 1 groentebouillonblokje (voor 1/2 l.)
  • 250 gr. noedels
  • 1 paksoi
  • 100 gr. peultjes
  • 100 gr. shiitakes
  • 2 kipfilets (ca. 250 gr.)
  • 2 eieren
  • 30 ml. sojasaus + wat extra
  • scheutje gembersiroop
  • 1 el. sesamzaad
  • sesamolie
  • 1 rood pepertje
  • handje koriander

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op en breng anderhalve liter water aan de kook. Voeg hier beide bouillonblokjes, de sojasaus en een scheutje gembersiroop aan toe en wacht tot de blokjes volledig zijn opgelost. Kook intussen de eieren tot deze hardgekookt zijn, pel ze en snijd in stukjes. Zet apart voor zo.

Voeg de kipfilets nu toe aan de bouillon en laat deze zo'n 14 minuten koken, zet het vuur uit en laat nog 10 minuten staan. Haal de kipfilets uit de pan en pluk deze met twee vorken uit elkaar tot kleine draderige plukjes, zet even apart voor zo. Breng de bouillon intussen weer aan de kook.

Halveer de peultjes in de lengte en snijd de paksoi in kleine stukjes, zowel de witte steel als het groene blad. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van het pepertje en snijd deze in flinterdunne ringetjes. Hak een handje koriander fijn en houi apart voor zo.

Snijd de shiitake in dunne plakjes en zet een hapjespan op het vuur, verhit hier een klein scheutje sesamolie in en bak de shiitake samen met het sesamzaad en een scheutje sojasaus mooi bruin. Doe het vuur uit en hou even apart voor zo.

Kook de gesneden paksoi en de peultjes een paar minuten in de bouillon en schep er weer uit met een schuimspaan, hou apart voor zo. Kook nu de noedels 2 minuten in de bouillon en haal er weer uit, dit gaat het makkelijkst met een vleestang.

Doe de noedels samen met wat van de geplukte kip en de gebakken shiitake in een kommetje. Schep hier wat van de gekookte groente over en strooi er wat ringetjes rode peper en fijn gehakte koriander overheen. Schep de bouillon erbij tot alles net onder staat, leg er wat stukjes hardgekookt ei op en klaar is je noedelsoep.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei
Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei
Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei
Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei
Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei
Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens