Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei

Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei

Soms maak je een gerecht en kan je niet stoppen met tussendoor proeven. Deze heerlijke noedelsoep met ‘geplukte kip’ en ei en Oosterse groenten is daar een voorbeeld van. Ik kan me niet herinneren dat ik zo vaak hapjes en lepeltjes proefde tijdens het koken, als je deze soep maakt snap je vanzelf wel waarom.

De kip en groenten kook je in de bouillon die je uiteindelijk ook serveert, hierdoor worden alle smaken en geuren opgenomen in de bouillon. Het resultaat is een heerlijk kruidig soepje dat een compleet hoofdgerecht in een kommetje is. Natuurlijk kan je ingrediënten toevoegen of weglaten en er je eigen draai aan geven. Ik maakte hem deze keer volgens het volgende recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 1/2 l. water
  • 1 kippenbouillonblokje (voor 1 l.)
  • 1 groentebouillonblokje (voor 1/2 l.)
  • 250 gr. noedels
  • 1 paksoi
  • 100 gr. peultjes
  • 100 gr. shiitakes
  • 2 kipfilets (ca. 250 gr.)
  • 2 eieren
  • 30 ml. sojasaus + wat extra
  • scheutje gembersiroop
  • 1 el. sesamzaad
  • sesamolie
  • 1 rood pepertje
  • handje koriander

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op en breng anderhalve liter water aan de kook. Voeg hier beide bouillonblokjes, de sojasaus en een scheutje gembersiroop aan toe en wacht tot de blokjes volledig zijn opgelost. Kook intussen de eieren tot deze hardgekookt zijn, pel ze en snijd in stukjes. Zet apart voor zo.

Voeg de kipfilets nu toe aan de bouillon en laat deze zo'n 14 minuten koken, zet het vuur uit en laat nog 10 minuten staan. Haal de kipfilets uit de pan en pluk deze met twee vorken uit elkaar tot kleine draderige plukjes, zet even apart voor zo. Breng de bouillon intussen weer aan de kook.

Halveer de peultjes in de lengte en snijd de paksoi in kleine stukjes, zowel de witte steel als het groene blad. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van het pepertje en snijd deze in flinterdunne ringetjes. Hak een handje koriander fijn en houi apart voor zo.

Snijd de shiitake in dunne plakjes en zet een hapjespan op het vuur, verhit hier een klein scheutje sesamolie in en bak de shiitake samen met het sesamzaad en een scheutje sojasaus mooi bruin. Doe het vuur uit en hou even apart voor zo.

Kook de gesneden paksoi en de peultjes een paar minuten in de bouillon en schep er weer uit met een schuimspaan, hou apart voor zo. Kook nu de noedels 2 minuten in de bouillon en haal er weer uit, dit gaat het makkelijkst met een vleestang.

Doe de noedels samen met wat van de geplukte kip en de gebakken shiitake in een kommetje. Schep hier wat van de gekookte groente over en strooi er wat ringetjes rode peper en fijn gehakte koriander overheen. Schep de bouillon erbij tot alles net onder staat, leg er wat stukjes hardgekookt ei op en klaar is je noedelsoep.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei'
Afbeelding bij 'Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei'
Afbeelding bij 'Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei'
Afbeelding bij 'Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei'
Afbeelding bij 'Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei'
Afbeelding bij 'Een heerlijke noedelsoep met geplukte kip en ei'