Een heerlijke romige tomatensoep

Een heerlijke romige tomatensoep

Zoals je al weet ben ik een liefhebber van soep, en voor deze heerlijke romige tomatensoep mag je me wakker maken. Ik heb de tomaten eerst gegrild in de oven voor ik ze in de soep deed. Hierdoor krijgt deze tomatensoep een nog lekkerdere smaak.

Behalve tomaten heb ik er ook een rode paprika, wat crème fraiche en lekker veel tijm in gedaan. Hou je van een beetje pit dan kan je ook nog een rood pepertje in de soep verwerken. Deze soep kost je weinig tijd, is erg makkelijk en is vooral heel erg lekker. Dus probeer mijn recept voor tomatensoep maar eens, je vindt hem hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 750 gr. Romatomaten
  • 125 gr. crème fraiche
  • 1 rode paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 5 takjes tijm
  • 1 l. groentebouillon (bv. 2 blokjes van Zonnatura)
  • 1 el. tomatenpuree
  • 1 tl. suiker
  • peper en zout
  • olijfolie
  • paar blaadjes basilicum

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een grote ovenschaal of een bakplaat klaar.

Halveer de tomaten en verdeel deze over de ovenschaal, zorg dat je ze niét op de platte kant legt. Snijd de paprika in ringen en daarna in kwarten, verdeel tussen de tomaten. Sprenkel er ruim olijfolie over en kruid met flink wat peper en zout. Doe de tomaten en paprika 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Pel intussen de ui en de teentjes knoflook en snij goed fijn. Snij eventueel een rode peper in dunne ringetjes, verwijder van tevoren de zaadlijst en zaadjes. Verwarm ook vast een soeppan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Bereid een liter groentebouillon en zorg dat deze goed heet blijft.

Als de tomaten en paprika gegrild zijn haal je deze uit de oven, laat staan voor zo. Verhit een flinke scheut olijfolie in de soeppan en fruit hier de fijngesneden ui en knoflook in. Voeg een eetlepel tomatenpuree en eventueel de fijngesneden rode peper toe. Bak nog kort mee en voeg dan de gegrilde tomaten en paprika toe.

Roer alles even goed door elkaar op middelhoog vuur en giet daarna de groentebouillon in de soeppan. Bind de takjes tijm met keukentouw aan elkaar en doe samen met een theelepel suiker in de soeppan. Voeg nog wat peper en zout toe, doe de deksel op de pan en laat alles zo'n 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Verwijder het bundeltje tijm, ris de overgebleven naaldjes er boven de soeppan af. Doe de inhoud van de soeppan in een blender en pureer tot een romige soep, als je geen blender hebt kan je dit ook met een staafmixer doen. Doe de soep terug in de soeppan en doe er beetje bij beetje de crème fraiche bij. Roer goed door elkaar en breng indien nodig nog extra op smaak met zout en peper.

Serveer de soep en garneer deze met een paar blaadjes basilicum. Dit ziet er niet alleen leuk uit maar de smaak van de soep combineert prima met basilicum.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een heerlijke romige tomatensoep'
Afbeelding bij 'Een heerlijke romige tomatensoep'
Afbeelding bij 'Een heerlijke romige tomatensoep'
Afbeelding bij 'Een heerlijke romige tomatensoep'
Afbeelding bij 'Een heerlijke romige tomatensoep'