Een hele makkelijke gebonden wortel-preisoep

Een hele makkelijke gebonden wortel-preisoep
Soep
25 minuten
4 personen

Soepen, je ziet ze regelmatig voorbij komen op mijn site. Ik vind soep altijd een ideale oplossing als je een makkelijk maaltje op tafel wilt zetten dat toch voedzaam is. Ook deze makkelijke gebonden wortel-preisoep is een blijvertje, lekker zacht van smaak en ook nog eens gezond.

Vaak gebruik ik slagroom om een soep lekker romig te krijgen, deze wortel-preisoep bond ik met aardappel en was al romig genoeg zo. Het zetmeel van de aardappel zorgt ervoor dat de soep lekker dik wordt. Wil je deze makkelijke wortel-preisoep zelf eens maken dan vind je hier mijn recept. Lekker met wat verse peterselie en een stukje brood.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 stronken prei
  • 500 gr. bospeen
  • 1 grote ui
  • 1 aardappel
  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Maak in een aparte pan de groentebouillon met bijvoorbeeld anderhalve liter water en drie bouillonblokjes. Hou de groentebouillon warm voor zo. Zet vast een soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt.

Maak de prei en wortels schoon en snijd de prei in ringetjes. Verwijder de boven- en onderkant van de wortel en snijd in stukjes. Spoel af onder de kraan in een vergiet en laat even uitlekken voor zo.

Pel en snij de ui in partjes en daarna in kleinere stukjes. Verhit wat olijfolie in de soeppan en fruit de ui hier kort in aan tot deze glazig wordt. Voeg de wortel en prei toe en roer even door elkaar, bak kort mee en breng op smaak met flink wat peper en een beetje zout. Voeg de bouillon toe en breng rustig aan de kook.

Boen intussen de aardappel schoon en snijd met schil en al in kleine blokjes, voeg toe aan de soeppan zodra de bouillon kookt. Doe een deksel op de pan en zet het vuur wat lager, de bouillon moet zo'n 20 minuten pruttelen. Roer de laatste paar minuten goed door zodat het vrijgekomen zetmeel goed met de rest van de soep kan mengen.

Giet de inhoud van de soeppan in een blender en pureer het geheel tot een mooi gladde soep. Eventueel kan je dit ook met een staafmixer in de soeppan doen. Giet de wortel-preisoep terug in de pan en houd warm. Hak wat peterselie fijn en serveer de soep met daarop wat van de peterselie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een hele makkelijke gebonden wortel-preisoep
Een hele makkelijke gebonden wortel-preisoep
Een hele makkelijke gebonden wortel-preisoep
Een hele makkelijke gebonden wortel-preisoep
Een hele makkelijke gebonden wortel-preisoep

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens