Een makkelijke tomatensoep met kidneybonen
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 3 blikken gepelde tomaten van 400 gr.
- 750 ml. sterke groentebouillon (2 blokjes)
- 200 gr. kidneybonen, potje
- 2 stelen bleekselderij (niet 2 stronken!)
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 5 tot 10 takjes tijm
- 1 el. tomatenpuree
- 1 el. ketjap manis
- 1 el. basterdsuiker
- 1/2 tl. gerookt paprikapoeder
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet vast een flinke soeppan op het vuur zodat deze goed warm wordt. Bereid in een apart pannetje alvast een sterke groentebouillon door twee blokjes op te lossen in 750 ml. kokend water.
Pel de ui en snijd deze goed fijn, snijd de stelen bleekselderij in stukjes en hak ook de teentjes knoflook goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hier de ui, bleekselderij en knoflook kort in aan. Kruid met peper, zout, gerookt paprikapoeder en voeg de tomatenpuree, ketjap manis en basterdsuiker toe. Roer goed door elkaar en bak nog kort mee.
Voeg de gepelde tomaten toe inclusief het vocht en roer goed door elkaar. Voeg de groentebouillon toe en roer nogmaals door elkaar. Bind de takjes tijm aan elkaar en leg in de soep. Laat alles 25 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en voeg daarna de kidneybonen toe. Laat de kidneybonen nog kort mee verwarmen en serveer de soep. Garneer eventueel met wat blaadjes basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas.