Een makkelijke tomatensoep met kidneybonen

Een makkelijke tomatensoep met kidneybonen

Soep is zo’n dankbaar gerecht dat weinig tijd kost maar toch heerlijk smaakt. Zo maakte ik laatst deze makkelijke tomatensoep met kidneybonen. Een heerlijke en lekker snelle tomatensoep waarvoor ik me liet inspireren door dit recept van okoko recepten.

Voor dit soeprecept maakte ik gebruik van gezeefde tomaten uit blik, en dat scheelt je heel wat tijd. Ik bracht de soep o.a. op smaak met gerookt paprikapoeder en lekker veel tijm. Hieronder vind je mijn recept voor deze makkelijke tomatensoep die zo op tafel staat.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 blikken gepelde tomaten van 400 gr.
  • 750 ml. sterke groentebouillon (2 blokjes)
  • 200 gr. kidneybonen, potje
  • 2 stelen bleekselderij (niet 2 stronken!)
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 5 tot 10 takjes tijm
  • 1 el. tomatenpuree
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 el. basterdsuiker
  • 1/2 tl. gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Zet vast een flinke soeppan op het vuur zodat deze goed warm wordt. Bereid in een apart pannetje alvast een sterke groentebouillon door twee blokjes op te lossen in 750 ml. kokend water.

Pel de ui en snijd deze goed fijn, snijd de stelen bleekselderij in stukjes en hak ook de teentjes knoflook goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hier de ui, bleekselderij en knoflook kort in aan. Kruid met peper, zout, gerookt paprikapoeder en voeg de tomatenpuree, ketjap manis en basterdsuiker toe. Roer goed door elkaar en bak nog kort mee.

Voeg de gepelde tomaten toe inclusief het vocht en roer goed door elkaar. Voeg de groentebouillon toe en roer nogmaals door elkaar. Bind de takjes tijm aan elkaar en leg in de soep. Laat alles 25 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en voeg daarna de kidneybonen toe. Laat de kidneybonen nog kort mee verwarmen en serveer de soep. Garneer eventueel met wat blaadjes basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een makkelijke tomatensoep met kidneybonen

Een makkelijke tomatensoep met kidneybonen

Een makkelijke tomatensoep met kidneybonen

Een makkelijke tomatensoep met kidneybonen

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens