Een rijk gevulde pompoensoep met bospeen, gele paprika en tijm
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 pompoen
- 1 gele paprika
- 300 gr. bospeen
- 1 l. groentebouillon
- 3 takjes tijm
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 50 gr. crème fraiche
- klontje roomboter
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet vast een grote soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt. Zorg ook dat je een liter warme groentebouillon klaar hebt staan om alles zo in te koken. Zelf gebruik ik meestal de bouillonblokjes van Zonnatura om de bouillon te maken.
Boen de pompoen even goed schoon en halveer deze daarna met een scherp mes. Lepel de pitten en draden eruit en halveer de stukken pompoen nogmaals. Snijd er nu reepjes van en daarna kleine blokjes, zet even apart voor zo.
Spoel de bospeen af onder de kraan en verwijder het loof. Snijd de bospenen in kleine stukjes en zet apart. Maak ook de paprika schoon en verwijder de zaadjes en zaadlijsten, snijd de paprika in reepjes.
Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd deze fijn. Verhit een klontje boter in de soeppan en fruit hier de ui en knoflook kort in aan. Voeg de blokjes pompoen, bospeen en paprika toe en kruid met peper en zout, bak alles een paar minuten aan. Ris de tijm van de takjes en hak fijn en voeg toe.
Doe tenslotte de groentebouillon erbij en breng alles aan de kook, zodra de bouillon kookt zet je het vuur wat lager. Laat de soep 25 minuten pruttelen met de deksel op de pan zodat alle groenten lekker zacht worden.
Giet de inhoud van de soeppan in je blender en pureer de soep tot je een romige soep over houdt, giet de soep daarna terug in de pan. Heb je geen blender dan kan je de soep ook met een staafmixer pureren. Schep de crème fraiche erbij en voeg naar smaak nog wat versgemalen peper en zout toe. Roer alles nog even goed door en klaar is je rijk gevulde maaltijdsoep.