Een romige gele courgette en pompoensoep
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 (gele) courgettes
- 1 pattison (of 1 kleine pompoen)
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 125 gr. slagroom
- 1 l. groentebouillon
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Bereid alvast een liter groentebouillon en hou deze warm voor zo. Ik maakte de groentebouillon met bouillonblokjes van Zonnatura, deze vind ik zelf erg lekker.
Maak de gele courgettes schoon onder de kraan en snijd de kop en kont eraf. Snij de courgettes in plakjes, daarna in reepjes en daarna in blokjes. Of kijk hier hoe je nog sneller een courgette in blokjes snijdt. Bewaar de blokjes voor zo.
Snij de pattison of de pompoen in kwarten en verwijder eventueel de pitten. Snij gewoon met schil en al en hou de blokjes apart voor zo.
Pel de ui en snijd deze in kwarten en daarna in plakjes. Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn. Verhit een flinke pan op laag vuur en verwarm hier een scheut olijfolie in. Fruit de ui en knoflook en voeg daarna de blokjes gele courgette en pattison toe. Breng op smaak met wat peper en zout en bak een paar minuten mee.
Voeg de groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat alles zo'n 20 minuten pruttelen op laag vuur. Giet alles over in een blender en pureer tot een fijne soep, of pureer met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en eventueel nog wat extra peper en zout.
Serveer de soep met een paar sneetjes brood. De volgende dag is deze gele courgette en pompoensoep trouwens nog lekkerder, een dagje van tevoren maken kan dus zeker geen kwaad.