Een romige gele courgette en pompoensoep

Een romige gele courgette en pompoensoep
Soep
30 minuten
4 personen

Toen ik op vakantie was in Zeeuws-Vlaanderen hebben we heel wat gefietst. Volop genieten van het prachtige landschap en het lekkere weer. Onderweg kwamen we voorbij een boerderij waar wat kratjes met groente stonden die te koop waren. Hierin o.a. gele courgette, boerenkomkommers en (naar wat later bleek) pattisons.

Van de gele courgettes en de pompoen maakte ik in ons vakantiehuisje een heerlijk romige gele courgette en pompoensoep. De soep is echt makkelijk te maken en smaakte simpelweg heerlijk. Het makkelijke recept vind je hieronder, en ik weet zeker dat die ook met gewone courgettes en een andere pompoen prima zal smaken.

Gele courgettes kan je trouwens gewoon bij een wat beter gesorteerde supermarkt of groenteboer kopen. Ze hebben dezelfde smaak als de groene variant, ze zien er alleen net wat anders uit.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 (gele) courgettes
  • 1 pattison (of 1 kleine pompoen)
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 125 gr. slagroom
  • 1 l. groentebouillon
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid alvast een liter groentebouillon en hou deze warm voor zo. Ik maakte de groentebouillon met bouillonblokjes van Zonnatura, deze vind ik zelf erg lekker.

Maak de gele courgettes schoon onder de kraan en snijd de kop en kont eraf. Snij de courgettes in plakjes, daarna in reepjes en daarna in blokjes. Of kijk hier hoe je nog sneller een courgette in blokjes snijdt. Bewaar de blokjes voor zo.

Snij de pattison of de pompoen in kwarten en verwijder eventueel de pitten. Snij gewoon met schil en al en hou de blokjes apart voor zo.

Pel de ui en snijd deze in kwarten en daarna in plakjes. Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn. Verhit een flinke pan op laag vuur en verwarm hier een scheut olijfolie in. Fruit de ui en knoflook en voeg daarna de blokjes gele courgette en pattison toe. Breng op smaak met wat peper en zout en bak een paar minuten mee.

Voeg de groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat alles zo'n 20 minuten pruttelen op laag vuur. Giet alles over in een blender en pureer tot een fijne soep, of pureer met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en eventueel nog wat extra peper en zout.

Serveer de soep met een paar sneetjes brood. De volgende dag is deze gele courgette en pompoensoep trouwens nog lekkerder, een dagje van tevoren maken kan dus zeker geen kwaad.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een romige gele courgette en pompoensoep
Een romige gele courgette en pompoensoep
Een romige gele courgette en pompoensoep
Een romige gele courgette en pompoensoep

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens