Een snelle en goedgevulde pikante groentesoep
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 1/2 l. groentebouillon
- 2 preien
- 1 winterpeen
- 1 broccoli
- 2 grote uien
- 1 stronk bleekselderij
- 3 tenen knoflook
- 1 tl. vijfkruidenpoeder
- 2 tl. sambal
- 2 el. ketjap manis
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet vast een flinke soeppan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Bereid in een tweede pan ook vast anderhalve liter groentebouillon en houdt deze warm voor zo.
Pel de uien en snijd deze goed fijn. Pel de teentjes knoflook en hak zo fijn mogelijk. Snijd de preien in ringetjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in de soeppan en doe hier de ui en knoflook in. Kruid flink met peper en zout en voeg het vijfkruidenpoeder toe. Bak een paar minuten aan, voeg de prei en sambal toe en roer door elkaar. Zet het vuur laag.
Maak de winterpeen schoon onder de kraan, verwijder de voor- en achterkant en snijdt in plakken. Snijd de plakken winterpeen vervolgens in dunne reepjes. Snijd de onderkant van de bleekselderij en snijd de stelen vervolgens in ringetjes. Voeg toe in de soeppan en doe de hete groentebouillon erbij. Breng aan de kook en draai het vuur weer wat lager, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten pruttelen.
Snijd intussen de roosjes van de broccoli, halveer de grote roosjes. Voeg de broccoli de laatste vijf minuten samen met de ketjap manis toe aan de soeppan en laat nog even meepruttelen. Roer alles goed door elkaar en serveer de pikante groentesoep.