Een snelle en goedgevulde pikante groentesoep

Een snelle en goedgevulde pikante groentesoep
Soep
30 minuten
4 personen

Een tijdje geleden had ik zin in een lekkere groentesoep. Het was buiten ijskoud dus ik vond dat de soep wel een beetje pit kon gebruiken. Zo ontstond deze snelle en goedgevulde pikante groentesoep. Een heerlijke soep die dan ook helemaal op is gegaan.

Voor de wat pittige smaak gebruikte ik wat sambal, ketjap manis en Chinees vijfkruidenpoeder. Het meeste werk zit hem in het snijden van de groenten, maar die kan je eventueel ook voorgesneden kopen. Hier vind je het makkelijke en erg lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 2 preien
  • 1 winterpeen
  • 1 broccoli
  • 2 grote uien
  • 1 stronk bleekselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl. vijfkruidenpoeder
  • 2 tl. sambal
  • 2 el. ketjap manis
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een flinke soeppan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Bereid in een tweede pan ook vast anderhalve liter groentebouillon en houdt deze warm voor zo.

Pel de uien en snijd deze goed fijn. Pel de teentjes knoflook en hak zo fijn mogelijk. Snijd de preien in ringetjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in de soeppan en doe hier de ui en knoflook in. Kruid flink met peper en zout en voeg het vijfkruidenpoeder toe. Bak een paar minuten aan, voeg de prei en sambal toe en roer door elkaar. Zet het vuur laag.

Maak de winterpeen schoon onder de kraan, verwijder de voor- en achterkant en snijdt in plakken. Snijd de plakken winterpeen vervolgens in dunne reepjes. Snijd de onderkant van de bleekselderij en snijd de stelen vervolgens in ringetjes. Voeg toe in de soeppan en doe de hete groentebouillon erbij. Breng aan de kook en draai het vuur weer wat lager, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten pruttelen.

Snijd intussen de roosjes van de broccoli, halveer de grote roosjes. Voeg de broccoli de laatste vijf minuten samen met de ketjap manis toe aan de soeppan en laat nog even meepruttelen. Roer alles goed door elkaar en serveer de pikante groentesoep.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een snelle en goedgevulde pikante groentesoep
Een snelle en goedgevulde pikante groentesoep
Een snelle en goedgevulde pikante groentesoep
Een snelle en goedgevulde pikante groentesoep

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens