Een verrassende snijbonensoep

Een verrassende snijbonensoep

Snijbonen zijn het hele jaar door te krijgen, koop je ze in augustus en september dan is de kans groot dat ze uit Nederland komen. Wij eten ze eigenlijk het hele jaar door, vooral omdat het een van de lievelingsgroenten van zoonlief is. Lekker met een aardappeltje en een stukje vlees maar ook verrassend lekker als je er een soep van maakt.

Ik ontdekte de snijbonensoep toen we een keer alleen maar snijbonen in huis hadden, aangezien ik toen net een nieuwe soeppan had gekocht ging ik op internet op zoek naar een snijbonensoep. En jawel, verschillende recepten waar ik niet alles voor in huis had maar waardoor ik wel wist dat ik er soep van kon maken.

Snijbonensoep dus, erg makkelijk te maken en verrassend lekker. Het zag er bovendien ook nog eens erg leuk uit door de mooie groene kleur. En gelukkig vond ook onze zoon het een geslaagd recept want sindsdien maken we deze met enige regelmaat.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 600 gr. snijbonen
  • 2 aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 l. kippenbouillon (of groentebouillon voor de vegetarische versie)
  • 200 ml. room
  • wat boter voor het aanbakken
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Maak 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon) en houd deze warm op een laag vuurtje. Snijd de snijbonen in kleine stukjes, schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak in een soeppan of andere diepe pan de gesnipperde ui en de gesneden knoflook even aan in wat boter tot de ui glazig is.

Voeg nu de bouillon toe in de soeppan en doe hier de gesneden snijbonen en aardappelblokjes bij. Breng de bouillon opnieuw tegen de kook aan en laat alles zo'n 20 tot 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Giet alles in een hittebestendige kom van de blender of keukenmachine en pureer tot een gladde soep. Je kan dit natuurlijk ook met een staafmixer in de soeppan doen, net zolang doormixen tot alle ingrediënten zijn 'opgelost' in de soep.

Doe alles weer in de soeppan (als je het met een staafmixer doet is dat natuurlijk niet nodig) en voeg er de room bij voor een lekkere crèmesoep, deze soep kan trouwens ook prima zonder de room. Nu alleen nog een beetje kruiden met peper en zout en je snijbonensoep is klaar. Lekker met brood, eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een verrassende snijbonensoep'