Een verrassende snijbonensoep
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 600 gr. snijbonen
- 2 aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 l. kippenbouillon (of groentebouillon voor de vegetarische versie)
- 200 ml. room
- wat boter voor het aanbakken
- peper en zout
Bereidingswijze
Maak 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon) en houd deze warm op een laag vuurtje. Snijd de snijbonen in kleine stukjes, schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak in een soeppan of andere diepe pan de gesnipperde ui en de gesneden knoflook even aan in wat boter tot de ui glazig is.
Voeg nu de bouillon toe in de soeppan en doe hier de gesneden snijbonen en aardappelblokjes bij. Breng de bouillon opnieuw tegen de kook aan en laat alles zo'n 20 tot 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Giet alles in een hittebestendige kom van de blender of keukenmachine en pureer tot een gladde soep. Je kan dit natuurlijk ook met een staafmixer in de soeppan doen, net zolang doormixen tot alle ingrediënten zijn 'opgelost' in de soep.
Doe alles weer in de soeppan (als je het met een staafmixer doet is dat natuurlijk niet nodig) en voeg er de room bij voor een lekkere crèmesoep, deze soep kan trouwens ook prima zonder de room. Nu alleen nog een beetje kruiden met peper en zout en je snijbonensoep is klaar. Lekker met brood, eet smakelijk.