Een verrassende snijbonensoep

Een verrassende snijbonensoep
Soep
35 minuten
4 personen

Snijbonen zijn het hele jaar door te krijgen, koop je ze in augustus en september dan is de kans groot dat ze uit Nederland komen. Wij eten ze eigenlijk het hele jaar door, vooral omdat het een van de lievelingsgroenten van zoonlief is. Lekker met een aardappeltje en een stukje vlees maar ook verrassend lekker als je er een soep van maakt.

Ik ontdekte de snijbonensoep toen we een keer alleen maar snijbonen in huis hadden, aangezien ik toen net een nieuwe soeppan had gekocht ging ik op internet op zoek naar een snijbonensoep. En jawel, verschillende recepten waar ik niet alles voor in huis had maar waardoor ik wel wist dat ik er soep van kon maken.

Snijbonensoep dus, erg makkelijk te maken en verrassend lekker. Het zag er bovendien ook nog eens erg leuk uit door de mooie groene kleur. En gelukkig vond ook onze zoon het een geslaagd recept want sindsdien maken we deze met enige regelmaat.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gr. snijbonen
  • 2 aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 l. kippenbouillon (of groentebouillon voor de vegetarische versie)
  • 200 ml. room
  • wat boter voor het aanbakken
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Maak 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon) en houd deze warm op een laag vuurtje. Snijd de snijbonen in kleine stukjes, schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak in een soeppan of andere diepe pan de gesnipperde ui en de gesneden knoflook even aan in wat boter tot de ui glazig is.

Voeg nu de bouillon toe in de soeppan en doe hier de gesneden snijbonen en aardappelblokjes bij. Breng de bouillon opnieuw tegen de kook aan en laat alles zo'n 20 tot 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Giet alles in een hittebestendige kom van de blender of keukenmachine en pureer tot een gladde soep. Je kan dit natuurlijk ook met een staafmixer in de soeppan doen, net zolang doormixen tot alle ingrediënten zijn 'opgelost' in de soep.

Doe alles weer in de soeppan (als je het met een staafmixer doet is dat natuurlijk niet nodig) en voeg er de room bij voor een lekkere crèmesoep, deze soep kan trouwens ook prima zonder de room. Nu alleen nog een beetje kruiden met peper en zout en je snijbonensoep is klaar. Lekker met brood, eet smakelijk.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een verrassende snijbonensoep

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens