Geroosterde bloemkoolsoep met broccoli en kerrie

Geroosterde bloemkoolsoep met broccoli en kerrie

Deze geroosterde bloemkoolsoep met broccoli en kerrie is erg lekker. Door de bloemkool eerst in de oven te roosteren met kerrie krijg je een heerlijke smaak. De broccoli kookte ik mee met de groentebouillon. Hierna pureerde ik het met wat slagroom en de soep was klaar.

In een eerdere poging roosterde ik ook de broccoli mee. Dit was geen succes. De soep kreeg niet alleen een heel onaantrekkelijke kleur. Ook de smaak viel heel erg tegen. De tweede poging was gelukkig een stuk beter. Deze soep gaat dus zeker vaker op tafel komen.

Ik hield wat kleinere stukje sgeroosterde bloemkool apart. Deze gebruikte ik als garnering voor de soep. Ook is het lekker om soms nog een beetje een bite te hebben. Ook pureerde ik de soep niet helemaal. Het resultaat is dus een lekker stevige en goed gevulde soep.

Het recept voor deze geroosterde bloemkoolsoep vind je hieronder. Heb je liever een andere maaltijdsoep? Kijk dan eens bij de andere soeprecepten op Kookidee.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 1 broccoli
  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml. slagroom
  • kerrie
  • olijfolie
  • gembersiroop
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Snijd de roosjes van de bloemkool en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en kerrie naar smaak. Rooster de bloemkoolroosjes ongeveer 20 minuten. Tot ze net een beetje beginnen te blakeren.

Bereid in de tussentijd de groentebouillon in een apart pannetje. Pel tussendoor de uien en snijd in stukjes. Ook de knoflook pel je, hak deze goed fijn. Verhit een grote soeppan op het vuur tot de bodem goed heet wordt. Verwarm een scheutje olijfolie en bak hier de ui en knoflook in aan. Breng op smaak met wat kerrie en een scheutje gembersiroop.

Bereid de rest van de soep

Snijd intussen de roosjes van de broccoli, bewaar voor zo. De stronk van de broccoli snijd je in stukjes. Doe in de soeppan en bak deze kort mee. Voeg nu de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat alles vijf minuten pruttelen. Doe er nu de broccoliroosjes bij en kook deze nog zes minuten mee.

Haal de bloemkool uit de oven. Houd eventueel wat kleine roosjes apart voor de garnering. Doe de rest van de geroosterde bloemkool in de soeppan. Doe er ongeveer driekwart van de slagroom bij en pureer met een staafmixer. Zelf hield ik de soep wat grof zodat er wat stukjes bloemkool over bleven. Als je liever een gladde soep hebt pureer je deze iets langer.

Serveren

Schep de soep in grote kommen, leg in het midden wat van de kleinere roosjes geroosterde bloemkool. Druppel er nog wat van de overgebleven slagroom over. Serveer de soep direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Geroosterde bloemkoolsoep met broccoli en kerrie'
Afbeelding bij 'Geroosterde bloemkoolsoep met broccoli en kerrie'
Afbeelding bij 'Geroosterde bloemkoolsoep met broccoli en kerrie'
Afbeelding bij 'Geroosterde bloemkoolsoep met broccoli en kerrie'
Afbeelding bij 'Geroosterde bloemkoolsoep met broccoli en kerrie'
Afbeelding bij 'Geroosterde bloemkoolsoep met broccoli en kerrie'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 342 kcal.
  • Vetten 26 gr.
  • Waarvan verzadigd 15 gr.
  • Koolhydraten 11 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 9 gr.
  • Zout 4.2 gr.
  • Natrium 1680 mg.