Kerrie bloemkoolsoep met zeekraal en gebakken bacon

Kerrie bloemkoolsoep met zeekraal en gebakken bacon
Soep
35 minuten
4 personen

Bloemkoolsoep maakte ik al eens maar ik vond het leuk hier een lekkere variant op te verzinnen. Het werd deze heerlijke kerrie bloemkoolsoep met zeekraal en gebakken bacon. Een bijzondere en lekker feestelijke soep die gelukkig makkelijk is te maken.

Zeekraal heeft een wat ziltige smaak die erg lekker combineert bij de bloemkool. De gebakken reepjes bacon zorgen voor een lekker zout tintje en een heerlijke combinatie is geboren. Het makkelijke en lekkere recept voor deze bloemkoolsoep vind je hieronder. Met recht een lekkere maaltijdsoep voor als je eens iets anders wil.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 1 grote bloemkool
  • 1/2 tl. kerriepoeder
  • 1 ui
  • 100 gr. zeekraal
  • 100 gr. bakbacon
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm alvast een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt. Maak ook in een tweede pannetje alvast de groentebouillon klaar en houd deze warm voor zo.

Pel de ui en snijd deze in vieren, snijd vervolgens in kleinere stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in de soeppan en bak de ui hier een paar minuten in tot deze glazig en bruin wordt. Voeg tijdens het bakken wat versgemalen peper, zout en het kerriepoeder toe. Schep regelmatig om.

Snijd intussen de bloemkool in roosjes en de stronk in plakjes. Voeg toe aan de soeppan en giet er direct de groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan ongeveer 20 minuten pruttelen.

Zet intussen een hapjespan en een koekenpan op het vuur zodat ze goed warm worden. Vlak voor de 20 minuten zijn verstreken verhit je een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak je de zeekraal ongeveer acht minuten. Schep af en toe om. Bak intussen ook de plakken bakbacon in de koekenpan en draai tussendoor om. Haal uit de pan zodra de bacon gaar is.

Doe de inhoud van de soeppan in een blender of pureer de soep met een staafmixer in de pan. Als niet alles in één keer in je blender past pureer je de soep in twee etappes. Zorg ervoor dat je dan beide keer ongeveer evenveel vaste als vloeibare ingrediënten in de blender doet. Giet de soep terug in de soeppan en houd warm.

Snijd de bacon in reepjes. Serveer de soep in kommen en verdeel hier de zeekraal over. Doe er nog wat reepjes gebakken bacon bij en kruid eventueel met nog een beetje extra peper. Je lekkere maaltijdsoep is klaar om opgegeten te worden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Kerrie bloemkoolsoep met zeekraal en gebakken bacon
Kerrie bloemkoolsoep met zeekraal en gebakken bacon
Kerrie bloemkoolsoep met zeekraal en gebakken bacon
Kerrie bloemkoolsoep met zeekraal en gebakken bacon
Kerrie bloemkoolsoep met zeekraal en gebakken bacon
Kerrie bloemkoolsoep met zeekraal en gebakken bacon

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens