Kerrie bloemkoolsoep met zeekraal en gebakken bacon
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 1/2 l. groentebouillon
- 1 grote bloemkool
- 1/2 tl. kerriepoeder
- 1 ui
- 100 gr. zeekraal
- 100 gr. bakbacon
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm alvast een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt. Maak ook in een tweede pannetje alvast de groentebouillon klaar en houd deze warm voor zo.
Pel de ui en snijd deze in vieren, snijd vervolgens in kleinere stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in de soeppan en bak de ui hier een paar minuten in tot deze glazig en bruin wordt. Voeg tijdens het bakken wat versgemalen peper, zout en het kerriepoeder toe. Schep regelmatig om.
Snijd intussen de bloemkool in roosjes en de stronk in plakjes. Voeg toe aan de soeppan en giet er direct de groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan ongeveer 20 minuten pruttelen.
Zet intussen een hapjespan en een koekenpan op het vuur zodat ze goed warm worden. Vlak voor de 20 minuten zijn verstreken verhit je een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak je de zeekraal ongeveer acht minuten. Schep af en toe om. Bak intussen ook de plakken bakbacon in de koekenpan en draai tussendoor om. Haal uit de pan zodra de bacon gaar is.
Doe de inhoud van de soeppan in een blender of pureer de soep met een staafmixer in de pan. Als niet alles in één keer in je blender past pureer je de soep in twee etappes. Zorg ervoor dat je dan beide keer ongeveer evenveel vaste als vloeibare ingrediënten in de blender doet. Giet de soep terug in de soeppan en houd warm.
Snijd de bacon in reepjes. Serveer de soep in kommen en verdeel hier de zeekraal over. Doe er nog wat reepjes gebakken bacon bij en kruid eventueel met nog een beetje extra peper. Je lekkere maaltijdsoep is klaar om opgegeten te worden.