Linzensoep met boerensoepgroenten
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. rode linzen
- 350 gr. boerensoepgroenten*
- 1,5 l. groentebouillon (3 blokjes)
- 1 ui
- 1 rode paprika
- olijfolie
- peper en zout
* Of snijd deze zelf van bijv. prei, wortel, paprika, bloemkool en selderij.
Bereidingswijze
Zet een kookpan op het vuur en breng hier anderhalve liter water in aan de kook. Zet een soeppan op laag vuur en laat deze intussen warm worden. Pel de ui en snijd deze met een koksmes in kleine partjes. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de ui glazig. Intussen snijd je de bovenkant van de rode paprika en verwijder je de zaadjes en zaadlijsten. Hierna snijd je de paprika in stukjes en doe je deze bij de ui.
Maak de linzensoep
Voeg nu de rode linzen en de soepgroenten toe aan de soeppan. Schep alles even om en giet er het kokende water bij. Doe er drie (groente)bouillonblokjes bij en breng alles aan de kook. Roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Draai het vuur lager en laat de soep met een deksel op de pan nog een klein half uurtje pruttelen. Schep af en toe even om zodat de linzen niet aan de bodem hechten. Roer de soep goed door voor je deze opschept.
Tip: wij eten er vaak nog een of twee pannenkoeken bij.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 289 kcal.
- Vetten 7 gr.
- Waarvan verzadigd 1 gr.
- Koolhydraten 23 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 20 gr.
- Eiwitten 16 gr.
- Zout 3.1 gr.
- Natrium 1240 mg.