Linzensoep met boerensoepgroenten

Linzensoep met boeren­soepgroenten

Mijn vrouw is dol op linzensoep en dat wordt hier dus vaak gemaakt. En omdat iedere keer dezelfde soep snel gaat vervelen bedenk ik steeds weer een andere variant. Zo stond laatst deze linzensoep met boerensoepgroenten op tafel. En met deze goed gevulde maaltijdsoep ben je ook nog eens zo klaar. In iets meer dan een half uurtje heb je deze linzensoep op tafel staan.

Ik maak altijd gebruik van rode linzen omdat deze makkelijk zijn te verwerken. Je hoeft ze niet voor te weken en kan ze direct in de soep doen. Verder gebruikte ik een zak grof gesneden soepgroenten en deed ik daar nog een uitje en een paprika bij. Je bakt alles kort aan in wat olijfolie en doet er dan alleen nog wat kokend water en een paar bouillonblokjes bij. Na een half uurtje pruttelen is je soep klaar en kan je aan tafel.

Invriezen

Als je nog wat linzensoep met boerensoepgroenten over houdt kan je deze gewoon invriezen. Zelf vries ik de soep altijd per portie in. Meestal kan ik er nog wel twee of drie kleine diepvriesbakjes mee vullen. Deze doe ik later gewoon bevroren en al in een steelpannetje en warm het dan op. Zo heb je altijd een lekker soepje in de vriezer liggen, en vaak is de smaak dan nog lekkerder. Krijg je ook al trek in deze lekkere linzensoep dan vind je hieronder het makkelijke recept. En hier vind je nog veel meer leuke soeprecepten om eens te proberen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr. rode linzen
  • 350 gr. boerensoepgroenten*
  • 1,5 l. groentebouillon (3 blokjes)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • peper en zout

* Of snijd deze zelf van bijv. prei, wortel, paprika, bloemkool en selderij.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een kookpan op het vuur en breng hier anderhalve liter water in aan de kook. Zet een soeppan op laag vuur en laat deze intussen warm worden. Pel de ui en snijd deze met een koksmes in kleine partjes. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de ui glazig. Intussen snijd je de bovenkant van de rode paprika en verwijder je de zaadjes en zaadlijsten. Hierna snijd je de paprika in stukjes en doe je deze bij de ui.

Maak de linzensoep

Voeg nu de rode linzen en de soepgroenten toe aan de soeppan. Schep alles even om en giet er het kokende water bij. Doe er drie (groente)bouillonblokjes bij en breng alles aan de kook. Roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Draai het vuur lager en laat de soep met een deksel op de pan nog een klein half uurtje pruttelen. Schep af en toe even om zodat de linzen niet aan de bodem hechten. Roer de soep goed door voor je deze opschept.

Tip: wij eten er vaak nog een of twee pannenkoeken bij.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Linzensoep met boerensoepgroenten'
Afbeelding bij 'Linzensoep met boerensoepgroenten'
Afbeelding bij 'Linzensoep met boerensoepgroenten'
Afbeelding bij 'Linzensoep met boerensoepgroenten'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 289 kcal.
  • Vetten 7 gr.
  • Waarvan verzadigd 1 gr.
  • Koolhydraten 23 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 20 gr.
  • Eiwitten 16 gr.
  • Zout 3.1 gr.
  • Natrium 1240 mg.