Linzensoep met kokosmelk, courgette, winterpeen en bleekselderij
Recept
Ingrediënten
8 personen
- 2 l. groentebouillon
- 450 gr. rode linzen
- 200 ml. kokosmelk
- 2 pakken tomatenblokjes á 390 gr.
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 1 bleekselderij
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- peper en zout
- 1 tl. kaneel
- 1 tl. kurkuma
- olijfolie
- verse peterselie
Bereidingswijze
Bereid in een aparte pan de groentebouillon. Pel intussen de uien en teentjes knoflook. Snijd de uien in partjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Kruid met peper en zout en voeg direct de kaneel en kurkuma toe. Schep goed om.
Snijd de overige ingrediënten
Met een scherp koksmes snijd je de overige ingrediënten. Verwijder de uiteindes van de winterpeen en snijd de peen in vieren. Maak hier vervolgens dikke plakken van die je daarna in reepjes snijdt. Voeg de reepjes winterpeen toe aan de soeppan. Ook van de courgette verwijder je de uiteindes. Snijd de courgette in twee delen, vervolgens in plakken en daarna in blokjes. Doe ook deze in de soeppan, schep alles goed om.
Hierna snijd je de onderkant van de bleekselderij. De stengels snijd je vervolgens ins tukjes en doe je ook in de soeppan. Hak het bladgroen fijn en bewaar voor zo. Tot slot voeg je de rode linzen toe aan de soeppan. Schep alles goed om, kruid met wat extra peper en zout en roer er noig een beetje olijfolie doorheen.
Maak de linzensoep af
Voeg nu de groentebouillon toe aan de soeppan. Breng voorzichtig aan de kook en zet het vuur nu wat lager. Laat tien minuten pruttelen met het deksel op de soeppan. Voeg na tien minuten de tomatenblokjes, kokosmelk en het gesneden bladgroen van de bleekselderij toe. Breng nogmaals aan de kook en laat het geheel nog zo'n vijf tot tien minuten pruttelen.
Serveer de soep en strooi er in de kommen wat fijngehakte peterselie op. De soep die je overhoudt kan je invriezen en op een later moment eenvoudig opwarmen.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 337 kcal.
- Vetten 8 gr.
- Waarvan verzadigd 4 gr.
- Koolhydraten 35 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 12 gr.
- Eiwitten 16 gr.
- Zout 3.1 gr.
- Natrium 1240 mg.