Linzensoep met kokosmelk, courgette, winterpeen en bleekselderij

Linzensoep met kokosmelk, courgette, winterpeen en bleekselderij

Zoek je nog een goed gevulde maaltijdsoep? Probeer dan deze linzensoep met kokosmelk, courgette, winterpeen en bleekselderij eens. Het is een makkelijke en erg lekkere soep waar je weinig tijd aan kwijt bent. De kokosmelk zorgt voor een lekkere smaak zonder dat deze overheerst.

Met het recept hieronder maak je trouwens een dubbele hoeveelheid. Zelf vind ik het namelijk altijd handig een voorraadje in de vriezer te hebben. Heb je toch liever iets minder soep? Dan kan je alle hoeveelheden gewoon halveren. Op Kookidee vind je trouwens nog veel meer makkelijke soeprecepten.

Recept

Ingrediënten

8 personen

  • 2 l. groentebouillon
  • 450 gr. rode linzen
  • 200 ml. kokosmelk
  • 2 pakken tomatenblokjes á 390 gr.
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 1 bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • 1 tl. kaneel
  • 1 tl. kurkuma
  • olijfolie
  • verse peterselie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid in een aparte pan de groentebouillon. Pel intussen de uien en teentjes knoflook. Snijd de uien in partjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Kruid met peper en zout en voeg direct de kaneel en kurkuma toe. Schep goed om.

Snijd de overige ingrediënten

Met een scherp koksmes snijd je de overige ingrediënten. Verwijder de uiteindes van de winterpeen en snijd de peen in vieren. Maak hier vervolgens dikke plakken van die je daarna in reepjes snijdt. Voeg de reepjes winterpeen toe aan de soeppan. Ook van de courgette verwijder je de uiteindes. Snijd de courgette in twee delen, vervolgens in plakken en daarna in blokjes. Doe ook deze in de soeppan, schep alles goed om.

Hierna snijd je de onderkant van de bleekselderij. De stengels snijd je vervolgens ins tukjes en doe je ook in de soeppan. Hak het bladgroen fijn en bewaar voor zo. Tot slot voeg je de rode linzen toe aan de soeppan. Schep alles goed om, kruid met wat extra peper en zout en roer er noig een beetje olijfolie doorheen.

Maak de linzensoep af

Voeg nu de groentebouillon toe aan de soeppan. Breng voorzichtig aan de kook en zet het vuur nu wat lager. Laat tien minuten pruttelen met het deksel op de soeppan. Voeg na tien minuten de tomatenblokjes, kokosmelk en het gesneden bladgroen van de bleekselderij toe. Breng nogmaals aan de kook en laat het geheel nog zo'n vijf tot tien minuten pruttelen.

Serveer de soep en strooi er in de kommen wat fijngehakte peterselie op. De soep die je overhoudt kan je invriezen en op een later moment eenvoudig opwarmen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Linzensoep met kokosmelk, courgette, winterpeen en bleekselderij'
Afbeelding bij 'Linzensoep met kokosmelk, courgette, winterpeen en bleekselderij'
Afbeelding bij 'Linzensoep met kokosmelk, courgette, winterpeen en bleekselderij'
Afbeelding bij 'Linzensoep met kokosmelk, courgette, winterpeen en bleekselderij'
Afbeelding bij 'Linzensoep met kokosmelk, courgette, winterpeen en bleekselderij'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 337 kcal.
  • Vetten 8 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 35 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 12 gr.
  • Eiwitten 16 gr.
  • Zout 3.1 gr.
  • Natrium 1240 mg.