
Linzensoep met prei, winterpeen en rode peper
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 225 gr. rode linzen
- 1,25 l. groentebouillon
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 tl. kerrie
- 1 tl. kurkuma
- 1/2 tl. paprikapoeder
- 1 el. gembersiroop
- peper
- verse peterselie
- olijfolie
Bereidingswijze
Bereid in een apart pannetje de groentebouillon. Houd deze warm voor zo. Zet ook een soeppan op het vuur en laat deze goed warm worden. Gebruik bij voorkeur een soeppan met dikke bodem. In de tussentijd pel je de uien en knoflook. Snijd de uien in vieren, daarna in stukjes. De knoflook hak je zo fijn mogelijk.
Bak de ingrediënten voor
Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan. Doe de fijngesneden ui en knoflook erbij en bak kort voor tot de ui glazig wordt. Tussendoor snijd je de onderkant van de prei. Snijd deze vervolgens in de lengte doormidden en daarna in halve ringetjes. Voeg de prei toe aan de soeppan. Je kan er nu ook de kerrie, kurkuma, paprikapoeder en gemalen peper bij doen. De rode peper bewaar je voor later, doe deze er dus nog niet in!
Schep alles goed om en verwijder intussen de boven- en onderkant van de winterpeen. Snijd in de lengte in voeren en daarna in dunne plakjes. Doe in de soeppan en schep kort om.
Maak de linzensoep
Nu giet je de groentebouillon in de soeppan. Daarna doe je er ook de rode linzen bij. Roer er nu de gembersiroop doorheen en proef even of de soep naar smaak is. Zo niet dan doe je er nog wat bij. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 15 minuten borrelen op laag vuur.
Rol de rode peper even tussen beide handpalmen. Snijd het uiteinde eraf en klop er de zaadjes uit. Hierna snijd je de rode peper in ringetjes. neem ook een handje verse peterselie en hak deze fijn. Schep de linzensoep in de kommen en garneer met de rode peper en peterselie.
Recepten in je mail




Voedingswaarden per persoon
- Energie 246 kcal.
- Vetten 2 gr.
- Waarvan verzadigd 0.5 gr.
- Koolhydraten 34 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 15 gr.
- Eiwitten 14 gr.
- Zout 2.9 gr.
- Natrium 1160 mg.