Linzensoep met prei, winterpeen en rode peper

Linzensoep met prei, winterpeen en rode peper

Laatst maakte ik deze linzensoep met prei, winterpeen en rode peper. Het is een erg lekkere maaltijdsoep die je zo hebt gemaakt. Dat kwam goed uit trouwens. Ik maakte de soep voor ‘s avonds maar mijn vrouw wilde wel een kom voor de lunch. Toen ze die buiten in het zonnetje op ging peuzelen kregen alle buren ook wel trek. Niet veel later was de pan dus al leeg.

Gelukkig was een nieuwe pan zo gemaakt. Zo hadden we ‘s avonds ook nog iets te eten. Ik kan in ieder geval zeggen dat deze soep door de buurt is goedgekeurd. Alle kommen waren tot de bodem leeg gelepeld. Lijkt deze lekkere linzensoep je ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. Hier vind je nog meer soeprecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 225 gr. rode linzen
  • 1,25 l. groentebouillon
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl. kerrie
  • 1 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1 el. gembersiroop
  • peper
  • verse peterselie
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid in een apart pannetje de groentebouillon. Houd deze warm voor zo. Zet ook een soeppan op het vuur en laat deze goed warm worden. Gebruik bij voorkeur een soeppan met dikke bodem. In de tussentijd pel je de uien en knoflook. Snijd de uien in vieren, daarna in stukjes. De knoflook hak je zo fijn mogelijk.

Bak de ingrediënten voor

Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan. Doe de fijngesneden ui en knoflook erbij en bak kort voor tot de ui glazig wordt. Tussendoor snijd je de onderkant van de prei. Snijd deze vervolgens in de lengte doormidden en daarna in halve ringetjes. Voeg de prei toe aan de soeppan. Je kan er nu ook de kerrie, kurkuma, paprikapoeder en gemalen peper bij doen. De rode peper bewaar je voor later, doe deze er dus nog niet in!

Schep alles goed om en verwijder intussen de boven- en onderkant van de winterpeen. Snijd in de lengte in voeren en daarna in dunne plakjes. Doe in de soeppan en schep kort om.

Maak de linzensoep

Nu giet je de groentebouillon in de soeppan. Daarna doe je er ook de rode linzen bij. Roer er nu de gembersiroop doorheen en proef even of de soep naar smaak is. Zo niet dan doe je er nog wat bij. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 15 minuten borrelen op laag vuur.

Rol de rode peper even tussen beide handpalmen. Snijd het uiteinde eraf en klop er de zaadjes uit. Hierna snijd je de rode peper in ringetjes. neem ook een handje verse peterselie en hak deze fijn. Schep de linzensoep in de kommen en garneer met de rode peper en peterselie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Linzensoep met prei, winterpeen en rode peper'
Afbeelding bij 'Linzensoep met prei, winterpeen en rode peper'
Afbeelding bij 'Linzensoep met prei, winterpeen en rode peper'
Afbeelding bij 'Linzensoep met prei, winterpeen en rode peper'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 246 kcal.
  • Vetten 2 gr.
  • Waarvan verzadigd 0.5 gr.
  • Koolhydraten 34 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 15 gr.
  • Eiwitten 14 gr.
  • Zout 2.9 gr.
  • Natrium 1160 mg.