Paprika-auberginesoep met Hollandse garnaaltjes

Paprika-auberginesoep met Hollandse garnaaltjes

Omdat ik niet eerst in de groentelade had gekeken zaten we na het doen van boodschappen ineens met heel wat paprika’s. Ik besloot om er een lekkere paprika-auberginesoep met Hollandse garnaaltjes mee te maken. Een heerlijke maaltijdsoep die lekker snel op tafel zet.

Ik maakte deze soep met zowel rode, groene als gele paprika’s maar je kan natuurlijk ook voor alleen rood kiezen. De combinatie met garnalen klinkt misschien wat vreemd maar ik zag deze suggestie in het boek ‘Smaakvrienden groenten’. En het resultaat was een heerlijke soep die je echt eens moet maken. Hier vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 1/2l. groentebouillon
  • 200 gr. Hollandse garnalen
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 1 aubergine
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gr. slagroom
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Zet een grote soeppan op laag vuur en laat deze vast goed warm worden. Bereid in een tweede pan alvast anderhalve liter groentebouillon en houd warm voor zo. Zelf maakte ik het gewoon met drie tabletten voor groentebouillon, ik gebruik meestal die van Zonnatura.

Snijd de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in stukken. Pel de ui en teentjes knoflook en snijd ook deze goed fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in de hete soeppan en bak de paprika hier een paar minuten in aan. Snijd intussen de aubergine in blokjes en voeg deze met de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan . Kruid met flink wat peper en zout en bak een paar minuten mee, schep tussendoor regelmatig om.

Giet nu de groentebouillon in de soeppan en verwarm op middelhoog vuur tot het begint te pruttelen. Zet het vuur wat lager en laat een kwartiertje staan met een deksel op de pan. Pureer de paprika- en auberginesoep met een staafmixer of doe dit met de blender. Meng het grootste deel van de slagroom door de soep maar bewaar een klein beetje voor de garnering.

Als de soep klaar is schep je de Hollandse garnaaltjes in vier kommen of soepborden. Schep alles op een hoopje in het midden van de kom of het bord en schep hier de paprika-auberginesoep omheen. Druppel de resterende slagroom over de garnaaltjes en draai er nog een klein beetje peper op.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Paprika-auberginesoep met Hollandse garnaaltjes

Paprika-auberginesoep met Hollandse garnaaltjes

Paprika-auberginesoep met Hollandse garnaaltjes

Paprika-auberginesoep met Hollandse garnaaltjes

Paprika-auberginesoep met Hollandse garnaaltjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens