Paprika-auberginesoep met Hollandse garnaaltjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 1/2l. groentebouillon
- 200 gr. Hollandse garnalen
- 2 rode paprika's
- 2 gele paprika's
- 2 groene paprika's
- 1 aubergine
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 125 gr. slagroom
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet een grote soeppan op laag vuur en laat deze vast goed warm worden. Bereid in een tweede pan alvast anderhalve liter groentebouillon en houd warm voor zo. Zelf maakte ik het gewoon met drie tabletten voor groentebouillon, ik gebruik meestal die van Zonnatura.
Snijd de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in stukken. Pel de ui en teentjes knoflook en snijd ook deze goed fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in de hete soeppan en bak de paprika hier een paar minuten in aan. Snijd intussen de aubergine in blokjes en voeg deze met de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan . Kruid met flink wat peper en zout en bak een paar minuten mee, schep tussendoor regelmatig om.
Giet nu de groentebouillon in de soeppan en verwarm op middelhoog vuur tot het begint te pruttelen. Zet het vuur wat lager en laat een kwartiertje staan met een deksel op de pan. Pureer de paprika- en auberginesoep met een staafmixer of doe dit met de blender. Meng het grootste deel van de slagroom door de soep maar bewaar een klein beetje voor de garnering.
Als de soep klaar is schep je de Hollandse garnaaltjes in vier kommen of soepborden. Schep alles op een hoopje in het midden van de kom of het bord en schep hier de paprika-auberginesoep omheen. Druppel de resterende slagroom over de garnaaltjes en draai er nog een klein beetje peper op.