Paprika-tomatensoep met tijm en basilicum

Paprika-tomatensoep met tijm en basilicum

Omdat er een overschot aan paprika’s en tomaten in de groentelade lag besloot ik er een lekkere soep van te maken. Het werd deze heerlijke paprika-tomatensoep met tijm en basilicum, heel makkelijk om te maken en ook nog eens heerlijk van smaak.

Ik gebruikte zelf verschillende kleuren paprika’s maar je kan deze lekkere paprika-tomatensoep ook met alleen rode paprika’s maken. De paprika en tomaat bakte ik kort aan met flink wat gedroogde tijm, hierna liet ik het een tijdje pruttelen in de bouillon en niet veel later was deze lekkere maaltijdsoep klaar. Zelf aten we het met een paar sneetjes brood maar je kan er ook een lekkere salade bij serveren.

De paprika-tomatensoep pureerde ik zelf met een staafmixer, gewoon in de soeppan. Heb je deze niet dan kan je de inhoud van je soeppan ook in de blender doen en de soep daar in pureren. Heb je al zin gekregen in deze lekkere paprika-tomatensoep met tijm en basilicum? Het makkelijke en heerlijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 rode paprika's*
  • 5 trostomaten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 l. groentebouillon
  • 125 gr. slagroom, optioneel
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

* Zelf gebruikte ik een mix van rode, gele en opranje paprika's omdat die in de groentelade lagen.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid alvast een liter groentebouillon in een aparte pan, zelf maakte ik deze met twee bouillonblokjes van Zonatura. Verwarm ook vast een flinke soeppan op laag vuur zodat deze goed heet wordt, hier bak je zo de paprika en tomaat eerst in aan.

Pel de uien en snijd deze fijn, pel ook de teentjes knoflook en hak ook deze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de ui en knoflook hier even in aan. Snijd intussen de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's vervolgens in stukjes en doe in de soeppan. Doe er de gedroogde tijm bij en kruid met flink wat peper en zout. Bak de paprika een paar minuten aan, schep regelmatig om.

Snijd intussen ook de tomaten in partjes en doe in de soeppan. Omdat het toch in de soep gaat en je alles later pureert hoef je de zaadlijsten van de tomaten niet te verwijderen. Bak de tomaat nog kort mee en voeg dan de hete groentebouillon toe. Breng alles aan de kook en draai het vuur daarna laag tot het nog net een beetje pruttelt. Laat tien minuten staan met de deksel op de pan.

Pureer hierna de inhoud van je soeppan met de staafmixer tot een gladde soep. Gebruik je een blender dan pureer je alles in de blender en giet het daarna terug in de soeppan. Wil je een romige soep dan roer je er nu nog een bakje slagroom doorheen. Breng eventueel wat verder op smaak met wat extra peper en zout. Schenk de paprika-tomatensoep in de kommen en garneer met verse basilicum, dit ziet er niet alleen mooi uit maar de basilicum smaakt heerlijk in deze soep.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Paprika-tomatensoep met tijm en basilicum'
Afbeelding bij 'Paprika-tomatensoep met tijm en basilicum'
Afbeelding bij 'Paprika-tomatensoep met tijm en basilicum'
Afbeelding bij 'Paprika-tomatensoep met tijm en basilicum'
Afbeelding bij 'Paprika-tomatensoep met tijm en basilicum'