Pittige courgette-wortelsoep met chorizo en rode peper

Pittige courgette-wortelsoep met chorizo en rode peper

Laatst nam mijn vriendin een courgette mee naar huis, gekregen van een collega. De courgette was eigenlijk iets te groot maar nog prima geschikt voor een soepje. Ik koos voor een pittige courgette-wortelsoep met chorizo en rode peper die verrassend lekker was.

Zelf deed ik er nog een ‘gewone courgette’ bij omdat ik een flink deel weg moest snijden. De rode peper in de soep zorgt voor de pikante smaak en de stukjes chorizo maken het helemaal af. Wil je deze lekkere courgette-wortelsoep zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke recept.

 

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 2 courgettes
  • 300 gr. bospeen
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper*
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pakje chorizo, plakjes
  • handje verse bladpeterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

* Wil je de soep niet te pittig hebben? Kies dan voor een halve rode peper.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid in een kookpan alvast anderhalve liter groentebouillon en houdt deze warm voor zo. Verwam ook vast een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt.

Was de courgette even schoon onder de kraan en snijd deze daarna in blokjes. Schraap de bospeen schoon en verwijder de onderkant en het loof, snijd vervolgens in plakjes. Bewaar de courgette en bospeen voor zo. Pel de ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in partjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn.

Rol de rode peper stevig tussen twee handen en snijd de bovenkant eraf. Klop de zaadjes er nu uit en snijd de rode peper vervolgens in dunne ringetjes. Was hierna goed je handen want de rode peper kan je later anders nog flink verrassen.

Verhit nu een klein scheutje olijfolie in de soeppan en bak de gesneden ui en de knoflook hier kort in aan. Zodra de ui wat glazig wordt voeg je de rode peper toe en bak je deze kort mee. Doe er tenslotte de gesneden courgette en bospeen bij en schep alles goed om op hoog vuur.

Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Snijd intussen de bladpeterselie fijn en voeg het grootste deel toe aan de soep, bewaar een beetje voor later ter garnering. Zodra de soep kookt draai je het vuur wat lager en laat je alles met een deksel op de pan 20 minuten pruttelen.

Doe alles in een blender en pureer met de soepstand tot een romige soep, eventueel in twee etappes. Heb je geen soepstand dan begin je op lage snelheid en gaat steeds een stapje hoger, op het einde doe je de snelheid weer naar beneden. Eventueel kan je de soep ook met een staafmixer pureren in de pan.

Houd de soep warm in de pan en kruid naar smaak met peper en zout. Snijd de plakjes chorizo intussen in kleine blokjes. Serveer de soep en garneer deze met de fijngesneden peterselie en de stukjes chorizo.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pittige courgette-wortelsoep met chorizo en rode peper'
Afbeelding bij 'Pittige courgette-wortelsoep met chorizo en rode peper'
Afbeelding bij 'Pittige courgette-wortelsoep met chorizo en rode peper'
Afbeelding bij 'Pittige courgette-wortelsoep met chorizo en rode peper'
Afbeelding bij 'Pittige courgette-wortelsoep met chorizo en rode peper'
Afbeelding bij 'Pittige courgette-wortelsoep met chorizo en rode peper'