Pittige courgette-wortelsoep met chorizo en rode peper
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 1/2 l. groentebouillon
- 2 courgettes
- 300 gr. bospeen
- 1 grote ui
- 1 rode peper*
- 2 tenen knoflook
- 1 pakje chorizo, plakjes
- handje verse bladpeterselie
- olijfolie
- peper en zout
* Wil je de soep niet te pittig hebben? Kies dan voor een halve rode peper.
Bereidingswijze
Bereid in een kookpan alvast anderhalve liter groentebouillon en houdt deze warm voor zo. Verwam ook vast een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt.
Was de courgette even schoon onder de kraan en snijd deze daarna in blokjes. Schraap de bospeen schoon en verwijder de onderkant en het loof, snijd vervolgens in plakjes. Bewaar de courgette en bospeen voor zo. Pel de ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in partjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn.
Rol de rode peper stevig tussen twee handen en snijd de bovenkant eraf. Klop de zaadjes er nu uit en snijd de rode peper vervolgens in dunne ringetjes. Was hierna goed je handen want de rode peper kan je later anders nog flink verrassen.
Verhit nu een klein scheutje olijfolie in de soeppan en bak de gesneden ui en de knoflook hier kort in aan. Zodra de ui wat glazig wordt voeg je de rode peper toe en bak je deze kort mee. Doe er tenslotte de gesneden courgette en bospeen bij en schep alles goed om op hoog vuur.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Snijd intussen de bladpeterselie fijn en voeg het grootste deel toe aan de soep, bewaar een beetje voor later ter garnering. Zodra de soep kookt draai je het vuur wat lager en laat je alles met een deksel op de pan 20 minuten pruttelen.
Doe alles in een blender en pureer met de soepstand tot een romige soep, eventueel in twee etappes. Heb je geen soepstand dan begin je op lage snelheid en gaat steeds een stapje hoger, op het einde doe je de snelheid weer naar beneden. Eventueel kan je de soep ook met een staafmixer pureren in de pan.
Houd de soep warm in de pan en kruid naar smaak met peper en zout. Snijd de plakjes chorizo intussen in kleine blokjes. Serveer de soep en garneer deze met de fijngesneden peterselie en de stukjes chorizo.