Pompoen kokossoep met pulled chicken en rode peper
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 1/2 l. kippenbouillon
- 300 gr. kipfilet
- 200 gr. kokosmelk
- 1 flespompoen of kleine pompoen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 tl. kurkuma
- 2 tl. gemberpoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een flinke soeppan op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. In een aparte pan bereid je alvast de kippenbouillon, houd deze warm voor zo. Pel de uien en snijd deze in partjes. Hierna plet je de teentjes knoflook en pel je deze, hak ze goed fijn met een koksmes. Verhit een flinke scheut olijfolie in de soeppan en bak hier de ui en knoflook in. Kruid met peper en zout naar smaak en de kurkuma en het gemberpoeder. Schep regelmatig om en bak tot alles mooi glazig is.
Snijd de pompoen
Tegelijkertijd snijd je de pompoen. Snijd een stukje van de boven en onderkant en halveer de pompoen. Schep met een lepel de pitten en het dradige deel uit de pompoen. Vervolgens snijd je de pompoen met schil en al in plakken. Daarna maak je er kleinere blokjes van. Voeg toe aan de soeppan, sprenkel er nog wat olijfolie over en wat extra peper en zout. Bak de blokjes pompoen een paar minuten mee.
Giet hierna de kippenbouillon en de kokosmelk in de soeppan. Rol de rode peper stevig tussen twee handen en snijd de bovenkant eraf. Klop er nu de zaadjes uit en snijd ongeveer de helft van de rode peper in ringetjes. Doe bij de soep. Als laatste voeg je de kipfilets toe aan de pan, gewoon in zijn geheel meekoken.
De pulled chicken
Zet een deksel op de soeppan en laat de soep een uurtje pruttelen op laag vuur. Roer af en toe door en haal na een uur de kip uit de soep, bijvoorbeeld met een vleestang. Pureer de soep met een staafmixer of in je blender. Bepaal zelf hoe fijn je de soep pureert, hoe langer je dit doet hoe 'fluweelzachter' de soep wordt.
Leg de meegekookte kip intussen op een snijplank en trek uit elkaar met twee vorken. Je krijgt nu een soort dradige stukken kip, de zogenaamde 'pulled chicken'. Doe de uit elkaar getrokken kip weer in de inmiddels gepureerde soep en roer nog even door.
Verdeel de pompoen kokossoep over vier borden of kommen. Snijd het laatste stukje rode peper in ringetjes en garneer hier de soep mee. Serveer met een knapperig stuk brood dat je lekker in de soep doopt. Zelf aten wij er een paar pannenkoeken bij omdat ik dat al beloofd had aan zoonlief.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 248 kcal.
- Vetten 12 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 11 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 21 gr.
- Zout 4.3 gr.
- Natrium 1720 mg.