Pompoensoep met bospeen, rode linzen en room

Pompoensoep met bospeen, rode linzen en room

In de supermarkt zag ik laatst weer allerlei soorten pompoenen liggen. Ik kreeg dan ook direct zin om er een lekkere soep mee te maken. Het werd deze heerlijke pompoensoep met bospeen, rode linzen en room. Een makkelijk te maken en goed vullende soep die je zeker eens moet proberen. Lekker als hoofdgerecht of bij de lunch.

Zelf aten we de soep met stukjes Libanees brood. Dat warmden we op in de oven en serveerden we met een bakje hummus. Door het brood in lange reepjes te snijden ziet dat er hartstikke leuk uit. De soep garneerde ik nog met wat tuinkers en een extra scheutje room. Al met al een feestelijke en lekkere maaltijdsoep die heerlijk smaakt.

Lijkt deze pompoensoep met bospeen, rode linzen en room jou ook wel iets? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En hier vind je nog veel meer recepten met pompoen en andere makkelijke soeprecepten.

Let op: dit recept is erg ruim genomen en voor meer dan vier personen. Zo heb je een lekkere hoeveelheid over die je in kan vriezen. Wil je de helft maken dan deel je alle ingrediënten door twee en kies je voor 400 gr. voorgesneden stukjes pompoen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 pompoen*
  • 400 gr. bospeen
  • 200 gr. rode linzen
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 l. groentebouillon
  • 150 gr. slagroom + wat extra
  • ras el hanout
  • peper en zout
  • tuinkers
  • olijfolie

Erbij:

  • Libanees brood
  • hummus

* Bijvoorbeeld een gewone of flespompoen. Heb je geen zin om zelf een pompoen te snijden dan kan je ook ca. 800 gr. pompoenblokjes kopen.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid in een aparte pan de groentebouillon. Ze ook een grote soeppan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Weeg de rode linzen af en zet klaar voor zo.

Pompoen snijden

Snijd als eerste de pompoen in blokjes, dit is het meeste werk. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Eerst snijd je een stukje van de boven- en onderkant af met een scherp koksmes. Zo blijft de pompoen stevig liggen. Hierna halveer je de pompoen, schep er met een lepel de pitten en draden uit. Vervolgens snijd je de pompoen in plakken en daarna in stukjes. Houd de blokjes pompoen apart voor zo.

Andere ingrediënten snijden

Pel de uien en snijd deze fijn. Ook de teentjes knoflook pel je en snijd je in dunne plakjes. Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Schep goed om en bak tot de ui glazig wordt, kruid met peper en zout. In de tussentijd maak je de bospeen schoon en snijd je deze in stukjes. Voeg de bospeen en stukjes pompoen toe aan de soeppan en schep alles goed om. Kruid ruim met ras el hanout en laat een paar minuten staan op laag vuur, schep regelmatig om.

Maak de soep

Voeg nu de groentebouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de rode linzen toe. Laat alles nu 25 minuten staan met het deksel op de pan. Bereid in de tussentijd het Libanees brood zoals aangegeven op de verpakking. Pureer de soep na 25 minuten met een staafmixer of in de blender. Roer er hierna de room doorheen en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Schep de soep in de kommen en giet er met een lepel nog wat slagroom over. Garneer met wat tuinkers en maal er nog een klein beetje peper over. Serveer met in reepjes gesneden Libanees brood en hummus.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pompoensoep met bospeen, rode linzen en room'
Afbeelding bij 'Pompoensoep met bospeen, rode linzen en room'
Afbeelding bij 'Pompoensoep met bospeen, rode linzen en room'
Afbeelding bij 'Pompoensoep met bospeen, rode linzen en room'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 488 kcal.
  • Vetten 22 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 50 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 12 gr.
  • Eiwitten 15 gr.
  • Zout 3.4 gr.
  • Natrium 1360 mg.