Pompoensoep met gele paprika

Pompoensoep met gele paprika

Een van de voordelen van het najaar is dat er weer volop pompoenen zijn te krijgen. Een ideale gelegenheid om weer een lekkere soep te maken zoals deze heerlijke pompoensoep met gele paprika. Heerlijk vol van smaak en ook nog eens snel gemaakt, wat wil een mens nog meer.

Waar ik vaak soepen wat romiger maak met slagroom is dat bij deze pompoensoep niet nodig. De soep is al romig genoeg van zichzelf en heeft dus weinig extra nodig, dit maakt deze pompoensoep een gezonde maaltijdsoep. Het recept voor deze lekkere soep vind je hieronder, heerlijk met wat geroosterd brood.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 1 pompoen
  • 2 gele paprika's
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • peper en zout
  • tijm

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Bereid alvast anderhalve liter groentebouillon en houd warm voor zo. Verwijder een stukje van de boven- en onderkant van de pompoen en snijd doormidden. Schep de dradige kern met de pitten eruit en snijd de pompoen in plakken. Snijd de pompoen vervolgens met schil en al in blokjes, bewaar voor zo.

Pel de ui en snijd deze in vieren, snijd vervolgens in plakjes. Pel ook de teentjes knoflook en snijd fijn. Snijd de bovenkant van de gele paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd vervolgens in reepjes. Verwarm een flinke soeppan op laag vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Voeg de ui, knoflook en gele paprika toe en kruid met het paprikapoeder en wat peper en zout. Bak kort aan tot de ui glazig is en voeg dan de blokjes pompoen toe, kruid naar smaak met wat tijm en bak kort mee.

Voeg de hete groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat alles met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten pruttelen op laag vuur. Pureer vervolgens alles met een staafmixer of doe dit eventueel met de blender. Breng indien nodig de pompoensoep nog wat verder op smaak met peper en zout en serveer met wat geroosterd brood.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pompoensoep met gele paprika

Pompoensoep met gele paprika

Pompoensoep met gele paprika

Pompoensoep met gele paprika

Pompoensoep met gele paprika

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens