
Preisoep met gerookte zalm en basilicum
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 3 preien
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 grote aardappelen
- 1 l. groentebouillon
- 100 gr. gerookte zalm
- wat verse basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet vast een grote soeppan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zet ook vast een pannetje bouillon klaar, ik maak deze meestal van de bouillonblokjes van Zonnatura.
Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd deze goed fijn, verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hier de ui en knoflook in aan. Was de stronken prei en snijd deze in ringetjes, bak de ringetjes kort mee in de soeppan en kruid met flink wat peper en zout.
Schil intussen de aardappelen en snijd deze in kleinere stukken. Giet de groentebouillon in de soeppan en voeg de gesneden aardappel toe. Laat alles op laag vuur zo'n 20 minuten pruttelen en pureer daarna in de blender. Eventueel kan je het ook met een staafmixer maken, dat doe je gewoon in de soeppan.
Giet de soep eventueel terug in de pan en kruid eventueel wat extra met een beetje versgemalen peper. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en hak wat verse basilicum fijn.
Serveer de soep en strooi in iedere kom wat gerookte zalm en basilicum. Erg lekker met een sneetje geroosterd brood, eet smakelijk.
Recepten in je mail





