Preisoep met gerookte zalm en basilicum

Preisoep met gerookte zalm en basilicum
Soep
25 minuten
4 personen

Prei is van die groente waar je heel veel kanten mee op kan. Roerbakken, koken, in ovenschotels en dus ook in de soep. Deze preisoep met gerookte zalm en basilicum is een echte maaltijdsoep die je ook nog eens zo op tafel hebt staan.

Ik heb de soep wat dikker gemaakt door er nog een paar aardappelen in te verwerken. Verder heb ik natuurlijk ui en knoflook gebruikt en dat was het eigenlijk wel. Een lekker puur soepje dus dat gewoon heerlijk smaakt. Het makkelijke recept vind je hieronder. Ik ben benieuwd of je hem net zo lekker vind als wij.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 preien
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 grote aardappelen
  • 1 l. groentebouillon
  • 100 gr. gerookte zalm
  • wat verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een grote soeppan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zet ook vast een pannetje bouillon klaar, ik maak deze meestal van de bouillonblokjes van Zonnatura.

Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd deze goed fijn, verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hier de ui en knoflook in aan. Was de stronken prei en snijd deze in ringetjes, bak de ringetjes kort mee in de soeppan en kruid met flink wat peper en zout.

Schil intussen de aardappelen en snijd deze in kleinere stukken. Giet de groentebouillon in de soeppan en voeg de gesneden aardappel toe. Laat alles op laag vuur zo'n 20 minuten pruttelen en pureer daarna in de blender. Eventueel kan je het ook met een staafmixer maken, dat doe je gewoon in de soeppan.

Giet de soep eventueel terug in de pan en kruid eventueel wat extra met een beetje versgemalen peper. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en hak wat verse basilicum fijn.

Serveer de soep en strooi in iedere kom wat gerookte zalm en basilicum. Erg lekker met een sneetje geroosterd brood, eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Preisoep met gerookte zalm en basilicum
Preisoep met gerookte zalm en basilicum
Preisoep met gerookte zalm en basilicum
Preisoep met gerookte zalm en basilicum
Preisoep met gerookte zalm en basilicum
Preisoep met gerookte zalm en basilicum

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens