Ramen (noedelsoep) met pulled chicken en garnalen

Ramen (noedelsoep) met pulled chicken en garnalen

Surf & turf is oorspronkelijk de combinatie van zeevruchten met vlees, meestal biefstuk. In deze surf & turf noedelsoep koos ik voor kip en garnalen. Je hebt deze Ramen met pulled chicken en garnalen zo gemaakt en de smaak is echt heerlijk.

Ik koos voor deze noedelsoep voor Ramen noedels maar je kan ieder ander type gebruiken. De soep wordt lekker pikant door de rode peper, hoe je deze gebruikt bepaalt de pittigheid van dit recept. Wil je deze heerlijke Ramen zelf eens maken dan vind je hieronder het makkelijke recept. Ik zou het echt eens proberen, zo lekker was die.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. Ramen noedels
  • 1 kipfilet
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • 100 gr. garnalen
  • 100 gr. shiitake
  • 100 gr. taugé
  • 6 bosuitjes
  • 3 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eieren
  • 1/2 tot 1 rode peper*
  • 5 el. donkere basterdsuiker
  • 2 cm. gember
  • boje koriander (ca. 10 gr.)
  • sojasaus
  • sesamolie

* Ik gebruikte een halve rode peper zonder de zaadjes. Wil je de soep nog pittiger gebruik dan een hele rode peper zonder de zaadjes. Wil je een écht pittige soep gebruik dan ook de zaadjes.

Bereidingswijze

De soep zelf heb je zo gemaakt, het meeste werk zit hem in het snijden en voorbereiden. Zorg dat je anderhalve liter kippenbouillon op het vuur hebt staan.

Kook alvast de vier eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel direct. Bewaar in een bakje koud water. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen, giet af en bewaar in de pan (van het vuur af). Giet er een scheutje sesamolie door zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.

Begin met het koken van de kip. Gebruik hiervoor een halve liter van de kippenbouillon en los daar twee eetlepels donkere basterdsuiker in op. Roer hier twee eetlepels sojasaus door en kook de kip tien minuten op laag vuur. Laat nog tien minuten staan van het vuur af en trek de kip daarna met twee vorken uit elkaar.

Terwijl de kip staat te garen kan je beginnen met het snijwerk. Pel de sjalotjes en snijd in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Rol de rode peper stevig tussen je handen, snijd de bovenkant eraf en klop de zaadjes eruit. Snijd de helft van de peper in flinterdunne ringetjes, gebruik meer als je de soep nog pittiger wilt.

Verwarm een wokpan of flinke braadpan of soeppan op laag vuur. Zet het vuur hoger en verhit een scheut sesamolie. Roerbak de knoflook, sjalotjes en rode peper hier kort in. Rasp circa twee cm gember boven de wok en roerbak kort mee. Snijd de shiitake in reepjes en roerbak deze ook kort mee.

Giet nu de rest van de kippenbouillon in de wok en roer hier drie eetlepels donkere basterdsuiker door. Voeg de geplukte kip en de garnalen toe, doe er de gekookte noedels bij en de taugé. Breng de soep aan de kook en laat vijf minuten pruttelen. Snij de bosuitjes in ringetjes de koriander fijn, voeg vlak voor het einde toe en laat nog kort meekoken. Hou een beetje van de koriander apart voor de garnering.

Serveer de Ramen door met een schuimspaan of tang de vaste ingrediënten over de kommen te verdelen. Schep hier wat van de bouillon over maar zorg dat de noedels niet helemaal onder staan. Snijd de eieren doormidden en verdeel over de soep. Strooi er nog wat koriander over en smullen maar.

Officieel eet je de Ramen met stokjes. Je eet de vaste ingrediënten apart en neemt af en toe een slokje uit de kom. Als de kom bijna leeg is drink je de rest van de bouillon.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Ramen (noedelsoep) met pulled chicken en garnalen

Ramen (noedelsoep) met pulled chicken en garnalen

Ramen (noedelsoep) met pulled chicken en garnalen

Ramen (noedelsoep) met pulled chicken en garnalen

Ramen (noedelsoep) met pulled chicken en garnalen

Ramen (noedelsoep) met pulled chicken en garnalen

Ramen (noedelsoep) met pulled chicken en garnalen

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens