Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Deze ramen (noedelsoep) met spinazie, shiitakes en varkensvlees is makkelijk te maken en erg lekker. Door de rode peper is de soep heerlijk pittig, houd je daar niet van dan kan je de rode peper natuurlijk ook weglaten. Lekker als maaltijdsoep of bij de lunch.

Voor deze ramen hoef je alleen het varkensvlees en de shiitakes even te bakken. In de tussentijd bereid je de bouillon, eieren en de noedels en snijd je de rest van de ingrediënten. Binnen een half uurtje is je noedelsoep klaar om opgediend te worden.

Het makkelijke en lekkere recept voor deze ramen vind je hieronder. Heb je liever een andere soep? Kijk dan eens bij de overige soeprecepten op Kookidee.nl.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 l. runderbouillon
  • 250 gr. varkens filetlap
  • 200 gr. bladspinazie
  • 200 gr. shiitakes
  • 180 gr. ramen noedels
  • 4 eieren
  • 1 rode peper
  • stukje verse gember
  • 6 lenteuitjes
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • sojasaus
  • oestersaus
  • wokolie

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Bereid in één pan de bouillon. Breng in een andere pan de eieren in koud water aan de kook, zodra het water kookt laat je de eieren acht minuten koken. Zorg ervoor dat de eieren helemaal onder water staan.Giet de eieren daarna af en spoel onder koud water.

Varkensvlees en shiitakes

Snijd de varkens filetlapjes in heel dunne plakjes. Verwijder de harde stukjes van de stelen van de shiitakes. Hierna snijd je de shiitakes in dunne plakjes. Verhit in een ruime hapjespan wat wokolie en bak hier de reepjes vlees kort in aan. Kruid met flink wat vijfkruidenpoeder, peper en zout en doe er een flinke scheut sojasaus bij. Voeg de shiitakes toe en schep op hoog vuur een paar minuten om. Rasp nu een stukje verse gember boven de pan en voeg tot slot wat oestersaus toe. Schep alles goed om, zet het vuur uit en bewaar voor zo.

Bereid de ramen

Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hierin de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Laat de noedels kort uitlekken en schep af en toe om zodat ze niet plakken. Doe nu beetje bij beetje de bladspinazie bij de runderbouillon en laat deze slinken.

Vervolgens snijd je de rode peper en de lenteuitjes in dunne ringetjes. Schep de noedels in vier flinke kommen en verdeel hier de gebakken reepjes varkensvlees en shiitakes over. Schep er hierna de bouillon met de spinazie overheen. Strooi wat ringetjes lenteui en rode peper over de ramen.

Pel tot slot de eieren en snijd in plakjes. Verdeel de plakjes ei over de ramen. Giet er als laatste nog een klein scheutje sojasaus overheen en serveer de ramen met spinazie, shiitakes en varkensvlees.

Hoe eet je ramen

Ramen eet je door met eetstokjes alle ingrediënten uit de kom te eten. De ramen noedels 'slurp' je als het ware boven de kom naar binnen. Af en toe kan je een slok bouillon uit de kom nemen. Als alle vaste ingrediënten op zijn drink je de rest van de bouillon uit de kom. Natuurlijk kan je de ramen ook met een lepel en vork eten.

Makkelijk bij deze ramen

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 395 kcal.
  • Vetten: 11 gr.
    - waarvan verzadigd: 3 gr.
  • Koolhydraten: 38 gr.
    - waarvan suiker: 2 gr.
  • Vezels: 4 gr.
  • Eiwitten: 31 gr.
  • Zout: 5.3 gr. (2120 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens