Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Deze ramen (noedelsoep) met spinazie, shiitakes en varkensvlees is makkelijk te maken en erg lekker. Door de rode peper is de soep heerlijk pittig, houd je daar niet van dan kan je de rode peper natuurlijk ook weglaten. Lekker als maaltijdsoep of bij de lunch.

Voor deze ramen hoef je alleen het varkensvlees en de shiitakes even te bakken. In de tussentijd bereid je de bouillon, eieren en de noedels en snijd je de rest van de ingrediënten. Binnen een half uurtje is je noedelsoep klaar om opgediend te worden.

Het makkelijke en lekkere recept voor deze ramen vind je hieronder. Heb je liever een andere soep? Kijk dan eens bij de overige soeprecepten op Kookidee.nl.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 l. runderbouillon
  • 250 gr. varkens filetlap
  • 200 gr. bladspinazie
  • 200 gr. shiitakes
  • 180 gr. ramen noedels
  • 4 eieren
  • 1 rode peper
  • stukje verse gember
  • 6 lenteuitjes
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • sojasaus
  • oestersaus
  • wokolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid in één pan de bouillon. Breng in een andere pan de eieren in koud water aan de kook, zodra het water kookt laat je de eieren acht minuten koken. Zorg ervoor dat de eieren helemaal onder water staan.Giet de eieren daarna af en spoel onder koud water.

Varkensvlees en shiitakes

Snijd de varkens filetlapjes in heel dunne plakjes. Verwijder de harde stukjes van de stelen van de shiitakes. Hierna snijd je de shiitakes in dunne plakjes. Verhit in een ruime hapjespan wat wokolie en bak hier de reepjes vlees kort in aan. Kruid met flink wat vijfkruidenpoeder, peper en zout en doe er een flinke scheut sojasaus bij. Voeg de shiitakes toe en schep op hoog vuur een paar minuten om. Rasp nu een stukje verse gember boven de pan en voeg tot slot wat oestersaus toe. Schep alles goed om, zet het vuur uit en bewaar voor zo.

Bereid de ramen

Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hierin de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Laat de noedels kort uitlekken en schep af en toe om zodat ze niet plakken. Doe nu beetje bij beetje de bladspinazie bij de runderbouillon en laat deze slinken.

Vervolgens snijd je de rode peper en de lenteuitjes in dunne ringetjes. Schep de noedels in vier flinke kommen en verdeel hier de gebakken reepjes varkensvlees en shiitakes over. Schep er hierna de bouillon met de spinazie overheen. Strooi wat ringetjes lenteui en rode peper over de ramen.

Pel tot slot de eieren en snijd in plakjes. Verdeel de plakjes ei over de ramen. Giet er als laatste nog een klein scheutje sojasaus overheen en serveer de ramen met spinazie, shiitakes en varkensvlees.

Hoe eet je ramen

Ramen eet je door met eetstokjes alle ingrediënten uit de kom te eten. De ramen noedels 'slurp' je als het ware boven de kom naar binnen. Af en toe kan je een slok bouillon uit de kom nemen. Als alle vaste ingrediënten op zijn drink je de rest van de bouillon uit de kom. Natuurlijk kan je de ramen ook met een lepel en vork eten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees'
Afbeelding bij 'Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees'
Afbeelding bij 'Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees'
Afbeelding bij 'Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees'
Afbeelding bij 'Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees'
Afbeelding bij 'Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees'
Afbeelding bij 'Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 395 kcal.
  • Vetten 11 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 38 gr.
  • Waarvan suikers 2 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 31 gr.
  • Zout 5.3 gr.
  • Natrium 2120 mg.