Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees
Soep
25 minuten
4 personen

Deze ramen (noedelsoep) met spinazie, shiitakes en varkensvlees is makkelijk te maken en erg lekker. Door de rode peper is de soep heerlijk pittig, houd je daar niet van dan kan je de rode peper natuurlijk ook weglaten. Lekker als maaltijdsoep of bij de lunch.

Voor deze ramen hoef je alleen het varkensvlees en de shiitakes even te bakken. In de tussentijd bereid je de bouillon, eieren en de noedels en snijd je de rest van de ingrediënten. Binnen een half uurtje is je noedelsoep klaar om opgediend te worden.

Het makkelijke en lekkere recept voor deze ramen vind je hieronder. Heb je liever een andere soep? Kijk dan eens bij de overige soeprecepten op Kookidee.nl.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 l. runderbouillon
  • 250 gr. varkens filetlap
  • 200 gr. bladspinazie
  • 200 gr. shiitakes
  • 180 gr. ramen noedels
  • 4 eieren
  • 1 rode peper
  • stukje verse gember
  • 6 lenteuitjes
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • sojasaus
  • oestersaus
  • wokolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid in één pan de bouillon. Breng in een andere pan de eieren in koud water aan de kook, zodra het water kookt laat je de eieren acht minuten koken. Zorg ervoor dat de eieren helemaal onder water staan.Giet de eieren daarna af en spoel onder koud water.

Varkensvlees en shiitakes

Snijd de varkens filetlapjes in heel dunne plakjes. Verwijder de harde stukjes van de stelen van de shiitakes. Hierna snijd je de shiitakes in dunne plakjes. Verhit in een ruime hapjespan wat wokolie en bak hier de reepjes vlees kort in aan. Kruid met flink wat vijfkruidenpoeder, peper en zout en doe er een flinke scheut sojasaus bij. Voeg de shiitakes toe en schep op hoog vuur een paar minuten om. Rasp nu een stukje verse gember boven de pan en voeg tot slot wat oestersaus toe. Schep alles goed om, zet het vuur uit en bewaar voor zo.

Bereid de ramen

Breng in een flinke pan een ruime laag water aan de kook. Bereid hierin de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Laat de noedels kort uitlekken en schep af en toe om zodat ze niet plakken. Doe nu beetje bij beetje de bladspinazie bij de runderbouillon en laat deze slinken.

Vervolgens snijd je de rode peper en de lenteuitjes in dunne ringetjes. Schep de noedels in vier flinke kommen en verdeel hier de gebakken reepjes varkensvlees en shiitakes over. Schep er hierna de bouillon met de spinazie overheen. Strooi wat ringetjes lenteui en rode peper over de ramen.

Pel tot slot de eieren en snijd in plakjes. Verdeel de plakjes ei over de ramen. Giet er als laatste nog een klein scheutje sojasaus overheen en serveer de ramen met spinazie, shiitakes en varkensvlees.

Hoe eet je ramen

Ramen eet je door met eetstokjes alle ingrediënten uit de kom te eten. De ramen noedels 'slurp' je als het ware boven de kom naar binnen. Af en toe kan je een slok bouillon uit de kom nemen. Als alle vaste ingrediënten op zijn drink je de rest van de bouillon uit de kom. Natuurlijk kan je de ramen ook met een lepel en vork eten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees
Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees
Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees
Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees
Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees
Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees
Ramen noedelsoep met spinazie, shiitakes en varkensvlees

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 395 kcal.
  • Vetten 11 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 38 gr.
  • Waarvan suikers 2 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 31 gr.
  • Zout 5.3 gr.
  • Natrium 2120 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens