Rode linzensoep met prei, courgette en Ras el Hanout
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. rode linzen
- 400 gr. tomatenblokjes
- 1 prei
- 1 courgette
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 l. groentebouillon
- peper en zout
- Ras en Hanout
- olijfolie
- verse peterselie
Bereidingswijze
Zet een flinke soeppan op laag vuur, het liefst met een dikke bodem. Laat de soeppan goed heet worden. Bereid ook een liter groentebouillon in een aparte pan. Deze voeg je later toe aan de soeppan. Pel de uien en de knoflook. De uien snijd je in stukjes en de knoflook hak je zo fijn mogelijk.
Bak kort voor
Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hier de uien en knoflook in. Snijd intussen de onderkant en het groen van de prei, vervolgens snijd je de prei in de lengte doormidden. Hierna snijd je de prei in redelijk dikke ringen. Voeg toe in de soeppan en kruid met wat peper en zout. Doe er ook de Ras el Hanout naar smaak bij. Zelf houd ik wel van een wat krachtigere smaak en gebruikte dus flink wat (zo'n twee eetlepels). Doe dit op gevoel, eventueel kan je later nog iets meer toevoegen.
Bereid de soep
Als de prei wat glazig wordt doe je de groentebouillon in de soeppan. Voeg tegelijkertijd de gedroogde rode linzen toe. Breng alles voorzichtig aan de kook en laat tien minuten pruttelen op laag vuur. In de tussentijd snijd je de courgette in kleine blokjes. Voeg na tien minuten de tomatenblokjes toe aan de soeppan en roer er de courgetteblokjes door. Laat nog zo'n vijf tot tien minuten pruttelen.
Neem een handje verse peterselie en hak deze fijn, garneer hier de soep mee. Serveer de soep eventueel met een Turks brood. Je kan er ook nog een bakje aioli of hummus bij zetten of het brood gewoon lekker in de soep dippen.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 270 kcal.
- Vetten 4 gr.
- Waarvan verzadigd 1 gr.
- Koolhydraten 36 gr.
- Waarvan suikers 13 gr.
- Vezels 14 gr.
- Eiwitten 15 gr.
- Zout 1.9 gr.
- Natrium 760 mg.