Rode linzensoep met tomaat en peterselie

Rode linzensoep met tomaat en peterselie

Ik maakte deze rode linzensoep met tomaat en peterselie op verzoek van mijn vrouw. Op haar werk eet ze regelmatig linzensoep. Of ik het thuis dus ook maar eens wilde maken. Nu had ik zelf nog nooit linzensoep gemaakt. Linzen spreken me namelijk niet echt aan als ingrediënt, waarom weet ik ook niet.

Vanaf nu ga ik ze echter vaker gebruiken. Want ondanks mijn niet al te hoge verwachtingen was deze rode linzensoep gewoon heel erg lekker. De soep bereidde ik zonder deze te pureren waardoor het een lekkere stevige maaltijdsoep was. Verder had de soep weinig smaakmakers nodig en is deze echt supermakkelijk te maken.

Wij aten het met een heerlijk plukbrood erbij. Je kan er natuurlijk ook een lekkere salade bij serveren. Wil je deze rode linzensoep zelf eens proberen dan vind je hieronder het recept. Een aanrader wat mij betreft!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. rode linzen
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • 1 l. groentebouillon
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 2 el. gembersiroop
  • peper en zout
  • handje verse peterselie
  • olijfolie

Bereidingswijze

Breng in een pan één liter groentebouillon aan de kook. Spoel de rode linzen in een vergiet schoon onder de kraan. Voeg de linzen toe aan de bouillon en kook deze 15 minuten mee. Pel de twee uien en de teentjes knoflook, snijd allebei fijn. Zet een hapjes- of koekenpan op het vuur en verwarm deze.

Smaakmakers

Verhit nu een scheutje olijfolie en bak hier de ui en knoflook glazig in. Kruid met kerriepoeder, peper en zout. Zodra de ui en knoflook glazig begint te worden voeg je deze toe aan de bouillon met de linzen.

De laatste vijf minuten voeg je ook de tomatenblokjes en gembersiroop toe. Roer alles goed om en verwarm nog even mee. Intussen snijd je een handje verse peterselie fijn. Als de soep klaar is schep je deze in de kommen, garneer met de fijngehakte peterselie.

Leuke tips

500 Soepen

In het leuke boekje 500 soepen vind je nog veel meer makkelijke soeprecepten.

Royal Doulton 1815 Bowls

Deze mooie kommen van Royal Doulton (Ø 15 cm) zijn leuk voor soep of ontbijt.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 176 kcal.
  • Vetten: 4 gr.
    - waarvan verzadigd: 1 gr.
  • Koolhydraten: 34 gr.
    - waarvan suiker: 11 gr.
  • Vezels: 11 gr.
  • Eiwitten: 12 gr.
  • Zout: 3.33 gr. (1332 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Rode linzensoep met tomaat en peterselie

Rode linzensoep met tomaat en peterselie

Rode linzensoep met tomaat en peterselie

Rode linzensoep met tomaat en peterselie

Rode linzensoep met tomaat en peterselie

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens