Rode linzensoep met tomaat en peterselie

Rode linzensoep met tomaat en peterselie
Soep
25 minuten
4 personen

Ik maakte deze rode linzensoep met tomaat en peterselie op verzoek van mijn vrouw. Op haar werk eet ze regelmatig linzensoep. Of ik het thuis dus ook maar eens wilde maken. Nu had ik zelf nog nooit linzensoep gemaakt. Linzen spreken me namelijk niet echt aan als ingrediënt, waarom weet ik ook niet.

Vanaf nu ga ik ze echter vaker gebruiken. Want ondanks mijn niet al te hoge verwachtingen was deze rode linzensoep gewoon heel erg lekker. De soep bereidde ik zonder deze te pureren waardoor het een lekkere stevige maaltijdsoep was. Verder had de soep weinig smaakmakers nodig en is deze echt supermakkelijk te maken.

Wij aten het met een heerlijk plukbrood erbij. Je kan er natuurlijk ook een lekkere salade bij serveren. Wil je deze rode linzensoep zelf eens proberen dan vind je hieronder het recept. Een aanrader wat mij betreft!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. rode linzen
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • 1 l. groentebouillon
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 2 el. gembersiroop
  • peper en zout
  • handje verse peterselie
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een pan één liter groentebouillon aan de kook. Spoel de rode linzen in een vergiet schoon onder de kraan. Voeg de linzen toe aan de bouillon en kook deze 15 minuten mee. Pel de twee uien en de teentjes knoflook, snijd allebei fijn. Zet een hapjes- of koekenpan op het vuur en verwarm deze.

Smaakmakers

Verhit nu een scheutje olijfolie en bak hier de ui en knoflook glazig in. Kruid met kerriepoeder, peper en zout. Zodra de ui en knoflook glazig begint te worden voeg je deze toe aan de bouillon met de linzen.

De laatste vijf minuten voeg je ook de tomatenblokjes en gembersiroop toe. Roer alles goed om en verwarm nog even mee. Intussen snijd je een handje verse peterselie fijn. Als de soep klaar is schep je deze in de kommen, garneer met de fijngehakte peterselie.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Rode linzensoep met tomaat en peterselie
Rode linzensoep met tomaat en peterselie
Rode linzensoep met tomaat en peterselie
Rode linzensoep met tomaat en peterselie
Rode linzensoep met tomaat en peterselie

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 176 kcal.
  • Vetten 4 gr.
  • Waarvan verzadigd 1 gr.
  • Koolhydraten 34 gr.
  • Waarvan suikers 11 gr.
  • Vezels 11 gr.
  • Eiwitten 12 gr.
  • Zout 3.33 gr.
  • Natrium 1332 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens