Rode linzensoep met tomaat en peterselie
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. rode linzen
- 400 gr. tomatenblokjes
- 1 l. groentebouillon
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 tl. kerriepoeder
- 2 el. gembersiroop
- peper en zout
- handje verse peterselie
- olijfolie
Bereidingswijze
Breng in een pan één liter groentebouillon aan de kook. Spoel de rode linzen in een vergiet schoon onder de kraan. Voeg de linzen toe aan de bouillon en kook deze 15 minuten mee. Pel de twee uien en de teentjes knoflook, snijd allebei fijn. Zet een hapjes- of koekenpan op het vuur en verwarm deze.
Smaakmakers
Verhit nu een scheutje olijfolie en bak hier de ui en knoflook glazig in. Kruid met kerriepoeder, peper en zout. Zodra de ui en knoflook glazig begint te worden voeg je deze toe aan de bouillon met de linzen.
De laatste vijf minuten voeg je ook de tomatenblokjes en gembersiroop toe. Roer alles goed om en verwarm nog even mee. Intussen snijd je een handje verse peterselie fijn. Als de soep klaar is schep je deze in de kommen, garneer met de fijngehakte peterselie.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 176 kcal.
- Vetten 4 gr.
- Waarvan verzadigd 1 gr.
- Koolhydraten 34 gr.
- Waarvan suikers 11 gr.
- Vezels 11 gr.
- Eiwitten 12 gr.
- Zout 3.33 gr.
- Natrium 1332 mg.