Rode linzensoep met tomaat en peterselie

Rode linzensoep met tomaat en peterselie

Ik maakte deze rode linzensoep met tomaat en peterselie op verzoek van mijn vrouw. Op haar werk eet ze regelmatig linzensoep. Of ik het thuis dus ook maar eens wilde maken. Nu had ik zelf nog nooit linzensoep gemaakt. Linzen spreken me namelijk niet echt aan als ingrediënt, waarom weet ik ook niet.

Vanaf nu ga ik ze echter vaker gebruiken. Want ondanks mijn niet al te hoge verwachtingen was deze rode linzensoep gewoon heel erg lekker. De soep bereidde ik zonder deze te pureren waardoor het een lekkere stevige maaltijdsoep was. Verder had de soep weinig smaakmakers nodig en is deze echt supermakkelijk te maken.

Wij aten het met een heerlijk plukbrood erbij. Je kan er natuurlijk ook een lekkere salade bij serveren. Wil je deze rode linzensoep zelf eens proberen dan vind je hieronder het recept. Een aanrader wat mij betreft!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr. rode linzen
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • 1 l. groentebouillon
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 2 el. gembersiroop
  • peper en zout
  • handje verse peterselie
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een pan één liter groentebouillon aan de kook. Spoel de rode linzen in een vergiet schoon onder de kraan. Voeg de linzen toe aan de bouillon en kook deze 15 minuten mee. Pel de twee uien en de teentjes knoflook, snijd allebei fijn. Zet een hapjes- of koekenpan op het vuur en verwarm deze.

Smaakmakers

Verhit nu een scheutje olijfolie en bak hier de ui en knoflook glazig in. Kruid met kerriepoeder, peper en zout. Zodra de ui en knoflook glazig begint te worden voeg je deze toe aan de bouillon met de linzen.

De laatste vijf minuten voeg je ook de tomatenblokjes en gembersiroop toe. Roer alles goed om en verwarm nog even mee. Intussen snijd je een handje verse peterselie fijn. Als de soep klaar is schep je deze in de kommen, garneer met de fijngehakte peterselie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Rode linzensoep met tomaat en peterselie'
Afbeelding bij 'Rode linzensoep met tomaat en peterselie'
Afbeelding bij 'Rode linzensoep met tomaat en peterselie'
Afbeelding bij 'Rode linzensoep met tomaat en peterselie'
Afbeelding bij 'Rode linzensoep met tomaat en peterselie'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 176 kcal.
  • Vetten 4 gr.
  • Waarvan verzadigd 1 gr.
  • Koolhydraten 34 gr.
  • Waarvan suikers 11 gr.
  • Vezels 11 gr.
  • Eiwitten 12 gr.
  • Zout 3.33 gr.
  • Natrium 1332 mg.