Rode linzensoep met winterpeen, tomatenblokjes en kerrie

Rode linzensoep met winterpeen, tomatenblokjes en kerrie

Deze rode linzensoep met winterpeen, tomatenblokjes en kerrie stond lekker snel op tafel. Linzensoep heb je waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen op Kookidee. Ik maak deze regelmatig omdat ze zo makkelijk zijn. Bovendien vult een linzensoep goed. Hierdoor zijn ze ideaal als maaltijdsoep. Ook deze versie was weer erg lekker en heel makkelijk te maken.

Zelf aten we de rode linzensoep met een stukje stokbrood. Net uit de oven, met een lekkere laag zoute roomboter. Ik maakte een dubbele hoeveelheid zodat we ook wat soep in konden vriezen. Dat doe ik in handige eenpersoons bakjes. Ideaal om rechtstreeks uit de vriezer op te warmen. Zo heb je altijd een lekkere maaltijdsoep op voorraad.

Lijkt deze rode linzensoep met winterpeen, tomatenblokjes en kerrie je ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. En hier vind je nog meer varianten op de linzensoep. Ook vind je op Kookidee nog veel meer makkelijke soeprecepten. Er staat vast iets voor je tussen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr. rode linzen
  • 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
  • 1 1/4 l. groentebouillon
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • kerriepoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 125 gr. slagroom, optioneel

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een pan 1 1/4 liter water aan de kook. Zet ook een soeppan op laag vuur en laat deze warm worden. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in stukjes en hak de teentjes knoflook goed fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in de soeppan. Bak de ui en knoflook op laag vuur. In de tussentijd snijd je de winterpeen in kleine blokjes. Het handigst gaat dit met een scherp koksmes. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf. Daarna snijd je de peen in drie stukken. Hierna snijd je ieder stuk in plakken, strookjes en blokjes.

Voeg de blokjes winterpeen toe aan de soeppan. Kruid met ruim peper en zout en kerrie naar smaak. Zelf deed ik er een flinke theelepel kerriepoeder bij. Bak de winterpeen een paar minuten aan. Voeg dan het kokende water toe. Verkruimel er twee tabletten groentebouillon boven. Doe er nu de rode linzen bij. Laat de soep zo'n 20 minuten pruttelen.

Roer er halverwege de tomatenblokjes door.  Kook deze nog tien minuten mee. Als je een wat romiger soep wil roer je er aan het einde nog de slagroom door.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Rode linzensoep met winterpeen, tomatenblokjes en kerrie'
Afbeelding bij 'Rode linzensoep met winterpeen, tomatenblokjes en kerrie'
Afbeelding bij 'Rode linzensoep met winterpeen, tomatenblokjes en kerrie'
Afbeelding bij 'Rode linzensoep met winterpeen, tomatenblokjes en kerrie'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 384 kcal.
  • Vetten 16 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 37 gr.
  • Waarvan suikers 12 gr.
  • Vezels 12 gr.
  • Eiwitten 13 gr.
  • Zout 2.9 gr.
  • Natrium 1160 mg.