Rode linzensoep met winterpeen, tomatenblokjes en kerrie
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. rode linzen
- 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
- 1 1/4 l. groentebouillon
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- kerriepoeder
- peper en zout
- olijfolie
- 125 gr. slagroom, optioneel
Bereidingswijze
Breng in een pan 1 1/4 liter water aan de kook. Zet ook een soeppan op laag vuur en laat deze warm worden. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in stukjes en hak de teentjes knoflook goed fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in de soeppan. Bak de ui en knoflook op laag vuur. In de tussentijd snijd je de winterpeen in kleine blokjes. Het handigst gaat dit met een scherp koksmes. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf. Daarna snijd je de peen in drie stukken. Hierna snijd je ieder stuk in plakken, strookjes en blokjes.
Voeg de blokjes winterpeen toe aan de soeppan. Kruid met ruim peper en zout en kerrie naar smaak. Zelf deed ik er een flinke theelepel kerriepoeder bij. Bak de winterpeen een paar minuten aan. Voeg dan het kokende water toe. Verkruimel er twee tabletten groentebouillon boven. Doe er nu de rode linzen bij. Laat de soep zo'n 20 minuten pruttelen.
Roer er halverwege de tomatenblokjes door. Kook deze nog tien minuten mee. Als je een wat romiger soep wil roer je er aan het einde nog de slagroom door.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 384 kcal.
- Vetten 16 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 37 gr.
- Waarvan suikers 12 gr.
- Vezels 12 gr.
- Eiwitten 13 gr.
- Zout 2.9 gr.
- Natrium 1160 mg.