Romige courgettesoep met bosui en salie
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 courgettes
- 1 grote ui
- 6 bosuitjes
- 3 teentjes knoflook
- 10 blaadjes salie
- 125 ml. slagroom
- 1 l. groentebouillon
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm vast een grote soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt. Zet ook vast een liter groentebouillon klaar om de courgette en andere ingrediënten zo in te koken. Zelf gebruik ik altijd groentebouillon die ik maak met de blokjes van Zonnatura.
Snijd de courgette in plakken en daarna in blokjes, maak eerst de schil even schoon onder de kraan. Snijd de ui in partjes en daarna fijn, snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en hak de gepelde teentjes knoflook fijn.
Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hier de gesneden bosuitjes, ui en knoflook kort in aan. Voeg de blokjes courgette toe en bak deze samen met de gesnipperde blaadjes salie een paar minuten mee. Giet de groentebouillon erbij en laat 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Giet de inhoud van de soeppan in een blender en pureer tot je een mooie soep hebt, als je geen blender hebt kan je dit ook met een staafmixer in de soeppan doen. Giet de soep terug in de pan en roer er de slagroom door, breng op smaak met peper en zout en klaar is je romige courgettesoep.