Romige courgettesoep met bosui en salie

Romige courgettesoep met bosui en salie
Soep
25 minuten
4 personen

Thuis maak ik erg vaak een lekkere soep voor het avondeten. Het grote voordeel van soep is dat deze meestal zo klaar is en dat je bijna alle voedingswaarden van de groente behoudt. Als je deze kookt gooi je normaal veel voedingswaarden weg met het kookwater. Nu kook je de groenten in de bouillon die je gebruikt om de soep mee te maken.

Ook deze romige courgettesoep met bosuitjes en salie is snel klaar, en heerlijk van smaak. Ik heb wel een beetje gezondigd door er ook nog wat slagroom aan toe te voegen, dus als je helemaal healthy wilt eten kan je deze gewoon weglaten. Hieronder vind je het recept, ik weet zeker dat deze soep je zal smaken. Zowel met als zonder de slagroom.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 courgettes
  • 1 grote ui
  • 6 bosuitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 blaadjes salie
  • 125 ml. slagroom
  • 1 l. groentebouillon
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een grote soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt. Zet ook vast een liter groentebouillon klaar om de courgette en andere ingrediënten zo in te koken. Zelf gebruik ik altijd groentebouillon die ik maak met de blokjes van Zonnatura.

Snijd de courgette in plakken en daarna in blokjes, maak eerst de schil even schoon onder de kraan. Snijd de ui in partjes en daarna fijn, snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en hak de gepelde teentjes knoflook fijn.

Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hier de gesneden bosuitjes, ui en knoflook kort in aan. Voeg de blokjes courgette toe en bak deze samen met de gesnipperde blaadjes salie een paar minuten mee. Giet de groentebouillon erbij en laat 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

Giet de inhoud van de soeppan in een blender en pureer tot je een mooie soep hebt, als je geen blender hebt kan je dit ook met een staafmixer in de soeppan doen. Giet de soep terug in de pan en roer er de slagroom door, breng op smaak met peper en zout en klaar is je romige courgettesoep.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Romige courgettesoep met bosui en salie
Romige courgettesoep met bosui en salie
Romige courgettesoep met bosui en salie
Romige courgettesoep met bosui en salie
Romige courgettesoep met bosui en salie

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens