Romige paprikasoep met winterpeen
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 l. groentebouillon
- 100 ml. slagroom
- 4 rode paprika's
- 1 winterpeen
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 10 takjes tijm
- ketjap manis
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet vast een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm kan worden. Bereid in een tweede pannetje de groentebouillon en houdt warm.
Pel de ui en snijd in kleine stukjes, pel ook de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en bak hier de ui en knoflook in aan, breng op smaak met peper en zout.
Zet het vuur wat lager en snijd intussen de paprika's in reepjes, verwijder eerst even de zaadlijsten en zaadjes. Halveer de winterpeen in de lengte en snijd hier plakjes van. Doe de gesneden paprika en winterpeen in de soeppan, voeg een flinke scheut ketjap manis toe en bak vijf minuten mee.
Ris intussen de tijm van de takjes en hak deze fijn. Voeg toe aan de paprika en winterpeen en roer goed door elkaar. Voeg nu de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Doe de inhoud van de soeppan in een blender en pureer tot een gladde soep, giet terug in de pan. Eventueel kan je dit ook met een staafmixer doen. Giet er de room bij en roer nogmaals goed door elkaar. Breng indien nodig nog extra op smaak met wat peper en zout.