Romige snijbonen en courgettesoep
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 l. groentebouillon
- 400 gr. snijbonen
- 1 courgette
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 125 ml. slagroom
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Bereid vast een liter groentebouillon en hou deze warm voor zo. Zelf maak ik groentebouillon meestal met de blokjes van Zonnatura, lekker van smaak en zo klaar.
Pel de ui en snijd deze in vieren, snijd de partjes vervolgens in plakjes. Pel ook de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verwarm intussen een flinke soeppan op laag vuur zodat deze goed heet is. Verhit hier wat olijfolie in en fruit de gesneden ui en knoflook hier kort in.
Snij de courgette in blokjes en doe hetzelfde met de snijbonen. Doe deze samen met wat peper en zout in de pan waar je net de ui en knoflook in hebt gefruit en bak nog kort mee.
Voeg vervolgens de nog warme groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat de bouillon met de deksel op de pan zo'n 15 minuten pruttelen.
Giet alles over in je blender en pureer tot een dunne soep (of gebruik een staafmixer in de soeppan). Doe de soep terug in de pan, voeg al roerend de slagroom toe en breng verder op smaak met wat peper en zout.
Serveer de soep eventueel met wat plakjes stokbrood die je in een koekenpan krokant hebt gebakken met wat olijfolie en grof zeezout. Een erg lekkere combinatie.