Romige snijbonen en courgettesoep

Romige snijbonen en courgettesoep

Ik maak graag soep en vind het leuk om verschillende ingrediënten te combineren. Zo ontstond bijvoorbeeld deze romige snijbonen en courgettesoep, een heerlijk soepje dat ook nog eens gezond is. Ik maakte hem op vakantie en had er niet veel voor nodig.

Behalve lekker is deze soep ook nog eens gezond, er zit lekker veel groente in en ook zonder slagroom smaakt hij heerlijk. Ik maakte deze soep met mijn blender die standaard meegaat op vakantie, maar ook met een staafmixer is deze soep zo klaar. Wil je deze snijbonen en courgettesoep zelf eens proberen dan vind je het recept hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 l. groentebouillon
  • 400 gr. snijbonen
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 125 ml. slagroom
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid vast een liter groentebouillon en hou deze warm voor zo. Zelf maak ik groentebouillon meestal met de blokjes van Zonnatura, lekker van smaak en zo klaar.

Pel de ui en snijd deze in vieren, snijd de partjes vervolgens in plakjes. Pel ook de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verwarm intussen een flinke soeppan op laag vuur zodat deze goed heet is. Verhit hier wat olijfolie in en fruit de gesneden ui en knoflook hier kort in.

Snij de courgette in blokjes en doe hetzelfde met de snijbonen. Doe deze samen met wat peper en zout in de pan waar je net de ui en knoflook in hebt gefruit en bak nog kort mee.

Voeg vervolgens de nog warme groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat de bouillon met de deksel op de pan zo'n 15 minuten pruttelen.

Giet alles over in je blender en pureer tot een dunne soep (of gebruik een staafmixer in de soeppan). Doe de soep terug in de pan, voeg al roerend de slagroom toe en breng verder op smaak met wat peper en zout.

Serveer de soep eventueel met wat plakjes stokbrood die je in een koekenpan krokant hebt gebakken met wat olijfolie en grof zeezout. Een erg lekkere combinatie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Romige snijbonen en courgettesoep'
Afbeelding bij 'Romige snijbonen en courgettesoep'