Romige snijbonen en courgettesoep

Romige snijbonen en courgettesoep
Soep
30 minuten
4 personen

Ik maak graag soep en vind het leuk om verschillende ingrediënten te combineren. Zo ontstond bijvoorbeeld deze romige snijbonen en courgettesoep, een heerlijk soepje dat ook nog eens gezond is. Ik maakte hem op vakantie en had er niet veel voor nodig.

Behalve lekker is deze soep ook nog eens gezond, er zit lekker veel groente in en ook zonder slagroom smaakt hij heerlijk. Ik maakte deze soep met mijn blender die standaard meegaat op vakantie, maar ook met een staafmixer is deze soep zo klaar. Wil je deze snijbonen en courgettesoep zelf eens proberen dan vind je het recept hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 l. groentebouillon
  • 400 gr. snijbonen
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 125 ml. slagroom
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid vast een liter groentebouillon en hou deze warm voor zo. Zelf maak ik groentebouillon meestal met de blokjes van Zonnatura, lekker van smaak en zo klaar.

Pel de ui en snijd deze in vieren, snijd de partjes vervolgens in plakjes. Pel ook de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verwarm intussen een flinke soeppan op laag vuur zodat deze goed heet is. Verhit hier wat olijfolie in en fruit de gesneden ui en knoflook hier kort in.

Snij de courgette in blokjes en doe hetzelfde met de snijbonen. Doe deze samen met wat peper en zout in de pan waar je net de ui en knoflook in hebt gefruit en bak nog kort mee.

Voeg vervolgens de nog warme groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat de bouillon met de deksel op de pan zo'n 15 minuten pruttelen.

Giet alles over in je blender en pureer tot een dunne soep (of gebruik een staafmixer in de soeppan). Doe de soep terug in de pan, voeg al roerend de slagroom toe en breng verder op smaak met wat peper en zout.

Serveer de soep eventueel met wat plakjes stokbrood die je in een koekenpan krokant hebt gebakken met wat olijfolie en grof zeezout. Een erg lekkere combinatie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Romige snijbonen en courgettesoep
Romige snijbonen en courgettesoep

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens