Romige wortel-pastinaaksoep met tijm
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 600 gr. bospenen
- 250 gr. pastinaak
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 l. groentebouillon
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet een soeppan op een laag vuurtje zodat de pan vast goed warm kan worden. Maak vast een liter groentebouillon zodat je deze klaar hebt staan voor zo. Ik gebruikte groentebouillon van Zonnatura maar je kan ook een ander merk of bijvoorbeeld kippenbouillon gebruiken.
Pel de uien en snipper deze fijn, pel ook de knoflook en hak deze ook goed fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hier de ui en knoflook even in aan, kruid met wat peper en zout. Ris de takjes tijm en voeg deze toe aan de ui en knoflook, bak even mee.
Schil intussen de pastinaken met een dunschiller en snijd hier kleinere stukken van. Spoel de bospenen even af onder een koude kraan en veeg schoon, verwijder de boven en onderkant en snijd de rest in kleine blokjes. Voeg de pastinaak en wortel toe aan de pan en bak kort mee.
Giet de hete groentebouillon in de soeppan en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat alles met een deksel op de pan 20 minuten pruttelen. Giet hierna de inhoud in een blender en pureer tot een romige soep, dit kan je ook in de soeppan zelf doen met een staafmixer.
Kruid de wortel-pastinaaksoep nog met wat versgemalen peper en zout en dien op met wat brood met boter en grof zeezout. Smullen maar.