Romige wortel-pastinaaksoep met tijm

Romige wortel-pastinaaksoep met tijm
Soep
30 minuten
4 personen

De kerstdagen zitten er weer op dus het is tijd om weer een beetje ‘normaal’ te gaan koken. Omdat er nog wat wortels en pastinaken over waren besloot ik daar een heel makkelijk soepje mee te maken. Een ui, wat knoflook en wat verse tijm erbij en alles kon in de pan. Een half uurtje later zaten we te genieten van een heerlijke soep.

Ik had geen room meer in huis en heb deze soep dan ook zonder room gemaakt. Toch was deze wortel-pastinaaksoep heel erg romig en hebben we de room geen moment gemist. Heb je het toch in huis dan kan je natuurlijk altijd een lekkere scheut toevoegen om deze soep nog wat zachter te maken. Het recept vind je hieronder.

PS Tot 5 januari draait Kookidee.nl op een wat lager pitje, hierna zal er iedere dag weer een nieuw recept verschijnen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gr. bospenen
  • 250 gr. pastinaak
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 l. groentebouillon
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een soeppan op een laag vuurtje zodat de pan vast goed warm kan worden. Maak vast een liter groentebouillon zodat je deze klaar hebt staan voor zo. Ik gebruikte groentebouillon van Zonnatura maar je kan ook een ander merk of bijvoorbeeld kippenbouillon gebruiken.

Pel de uien en snipper deze fijn, pel ook de knoflook en hak deze ook goed fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hier de ui en knoflook even in aan, kruid met wat peper en zout. Ris de takjes tijm en voeg deze toe aan de ui en knoflook, bak even mee.

Schil intussen de pastinaken met een dunschiller en snijd hier kleinere stukken van. Spoel de bospenen even af onder een koude kraan en veeg schoon, verwijder de boven en onderkant en snijd de rest in kleine blokjes. Voeg de pastinaak en wortel toe aan de pan en bak kort mee.

Giet de hete groentebouillon in de soeppan en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat alles met een deksel op de pan 20 minuten pruttelen. Giet hierna de inhoud in een blender en pureer tot een romige soep, dit kan je ook in de soeppan zelf doen met een staafmixer.

Kruid de wortel-pastinaaksoep nog met wat versgemalen peper en zout en dien op met wat brood met boter en grof zeezout. Smullen maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Romige wortel-pastinaaksoep met tijm
Romige wortel-pastinaaksoep met tijm
Romige wortel-pastinaaksoep met tijm
Romige wortel-pastinaaksoep met tijm
Romige wortel-pastinaaksoep met tijm

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens