Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui

Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui

Afgelopen weekend maakte ik een lekker romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui. We aten deze heerlijke soep als lunch en hadden meer dan genoeg over om er ook ‘s avonds van te kunnen genieten. Vaak vind ik een soep de tweede keer zelfs nog lekkerder.

Je hebt deze lekkere wortel-preisoep snel gemaakt en het is ook nog eens erg makkelijk. Ik koos ervoor om zowel bospeen als winterpeen te gebruiken. De lenteui verwerkte ik in de soep én gebruikte ik als garnering. Het makkelijke soeprecept vind je hieronder, echt het proberen waard.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 800 gr. bospeen
  • 125 gr. slagroom
  • 1 flinke winterpeen
  • 2 preien
  • 1 grote ui
  • 6 lenteuitjes
  • 1 handje bieslook
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een flinke soeppan op het vuur zodat de bodem lekker warm wordt. Bereid ook alvast anderhalve liter groentebouillon in een aparte pan, houd deze goed warm voor zo.

Maak de bospeen schoon onder de kraan en verwijder het loof en de onderkant. Snijd de bospeen in stukjes en spoel nogmaals af onder de kraan. Verwijder de boven- en onderkant van de winterpeen en snijd in de lengte doormidden. Snijd beide helften nogmaals in de lengte doormidden en vervolgens in kleine stukjes. Zet apart voor zo.

Pel de ui en snijd deze goed fijn. Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en fruit de ui hier een minuutje in aan. Voeg de gesneden bospeen en winterpeen toe en bak een paar minuten mee, kruid met flink wat peper en zout. Verwijder de onderkant van de prei en snijd in ringetjes, snijd ook een flink stuk van het groen mee. Spoel even af in een vergiet en doe in de soeppan. Snijd de helft van de lenteui in ringetjes en voeg toe. Voeg tenslotte de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 20 minuten pruttelen.

Als alles 20 minuten heeft gekookt doe je het in twee etappes in je blender en pureer je het volledig. Heb je geen blender dan kan je dit ook met een staafmixer in de soeppan doen. Voeg de slagroom vervolgens toe, roer goed door elkaar en breng eventueel wat extra op smaak met peper en zout.

Snijd vlak voor het opdienen de resterende lenteuitjes in dunne ringetjes en hak een handje bieslook fijn. Schep de wortel-preisoep in kommen of diepe borden en garneer met de gesneden lenteui en bieslook.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui'
Afbeelding bij 'Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui'
Afbeelding bij 'Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui'
Afbeelding bij 'Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui'
Afbeelding bij 'Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui'