Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui

Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui
Soep
35 minuten
4 personen

Afgelopen weekend maakte ik een lekker romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui. We aten deze heerlijke soep als lunch en hadden meer dan genoeg over om er ook ‘s avonds van te kunnen genieten. Vaak vind ik een soep de tweede keer zelfs nog lekkerder.

Je hebt deze lekkere wortel-preisoep snel gemaakt en het is ook nog eens erg makkelijk. Ik koos ervoor om zowel bospeen als winterpeen te gebruiken. De lenteui verwerkte ik in de soep én gebruikte ik als garnering. Het makkelijke soeprecept vind je hieronder, echt het proberen waard.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 800 gr. bospeen
  • 125 gr. slagroom
  • 1 flinke winterpeen
  • 2 preien
  • 1 grote ui
  • 6 lenteuitjes
  • 1 handje bieslook
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een flinke soeppan op het vuur zodat de bodem lekker warm wordt. Bereid ook alvast anderhalve liter groentebouillon in een aparte pan, houd deze goed warm voor zo.

Maak de bospeen schoon onder de kraan en verwijder het loof en de onderkant. Snijd de bospeen in stukjes en spoel nogmaals af onder de kraan. Verwijder de boven- en onderkant van de winterpeen en snijd in de lengte doormidden. Snijd beide helften nogmaals in de lengte doormidden en vervolgens in kleine stukjes. Zet apart voor zo.

Pel de ui en snijd deze goed fijn. Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en fruit de ui hier een minuutje in aan. Voeg de gesneden bospeen en winterpeen toe en bak een paar minuten mee, kruid met flink wat peper en zout. Verwijder de onderkant van de prei en snijd in ringetjes, snijd ook een flink stuk van het groen mee. Spoel even af in een vergiet en doe in de soeppan. Snijd de helft van de lenteui in ringetjes en voeg toe. Voeg tenslotte de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 20 minuten pruttelen.

Als alles 20 minuten heeft gekookt doe je het in twee etappes in je blender en pureer je het volledig. Heb je geen blender dan kan je dit ook met een staafmixer in de soeppan doen. Voeg de slagroom vervolgens toe, roer goed door elkaar en breng eventueel wat extra op smaak met peper en zout.

Snijd vlak voor het opdienen de resterende lenteuitjes in dunne ringetjes en hak een handje bieslook fijn. Schep de wortel-preisoep in kommen of diepe borden en garneer met de gesneden lenteui en bieslook.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui
Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui
Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui
Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui
Romige wortel-preisoep met bieslook en lenteui

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens