Romige wortel-tomatensoep met gele paprika

Romige wortel-tomatensoep met gele paprika

Op Kookidee vind je veel lekkere soepen die erg makkelijk zijn te maken. Ook deze romige wortel-tomatensoep met gele paprika is zo’n soepje dat lekker snel op tafel staat. Deze heerlijke soep is erg makkelijk te maken en zit vol verse groenten.

Het makkelijkst maak je deze soep als je een blender gebruikt, ik zou hem dan wel in twee porties pureren. Heb je geen blender dan kan je natuurlijk ook met een staafmixer aan de slag, ook dan is deze lekkere soep erg makkelijk te maken. Het snelle recept vind je hieronder, erg lekker met bijvoorbeeld dit kaas uienbrood.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 1 kg. bospeen
  • 4 trostomaten
  • 1 gele paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 125 ml. slagroom
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Zet vast een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt. Maak ondertussen ook vast anderhalve liter groentebouillon warm en hou op het vuur voor zo.

Boen de bospeen even schoon onder de kraan en verwijder het loof en de onderkant, snijd de wortels in plakjes en doe in een vergiet. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in reepjes. Doe de paprika bij de bospeen en laat staan voor zo.

Pel de ui en snij deze goed fijn, pel ook de teentjes knoflook en hak zo fijn mogelijk. Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de gesneden ui en knoflook hier kort in aan, kruid met flink wat peper en wat zout. Voeg de wortel en gele paprika toe en bak een paar minuten mee. Giet de groentebouillon erbij en breng deze aan de kook.

Snij intussen de trostomaten in blokjes en doe deze in de soeppan zodra de soep begint te koken. Draai het vuur nu zachter, doe een deksel op de pan en laat de soep zo'n 20 minuten pruttelen. Giet de inhoud (eventueel in twee delen) in je blender en pureer tot een gladde soep. Doe terug in de soeppan en giet er de slagroom bij. Roer alles goed door elkaar en kruid eventueel met wat extra peper en zout.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Romige wortel-tomatensoep met gele paprika

Romige wortel-tomatensoep met gele paprika

Romige wortel-tomatensoep met gele paprika

Romige wortel-tomatensoep met gele paprika

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens