Romige wortel-tomatensoep met gele paprika
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 1/2 l. groentebouillon
- 1 kg. bospeen
- 4 trostomaten
- 1 gele paprika
- 2 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 125 ml. slagroom
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Zet vast een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt. Maak ondertussen ook vast anderhalve liter groentebouillon warm en hou op het vuur voor zo.
Boen de bospeen even schoon onder de kraan en verwijder het loof en de onderkant, snijd de wortels in plakjes en doe in een vergiet. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in reepjes. Doe de paprika bij de bospeen en laat staan voor zo.
Pel de ui en snij deze goed fijn, pel ook de teentjes knoflook en hak zo fijn mogelijk. Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de gesneden ui en knoflook hier kort in aan, kruid met flink wat peper en wat zout. Voeg de wortel en gele paprika toe en bak een paar minuten mee. Giet de groentebouillon erbij en breng deze aan de kook.
Snij intussen de trostomaten in blokjes en doe deze in de soeppan zodra de soep begint te koken. Draai het vuur nu zachter, doe een deksel op de pan en laat de soep zo'n 20 minuten pruttelen. Giet de inhoud (eventueel in twee delen) in je blender en pureer tot een gladde soep. Doe terug in de soeppan en giet er de slagroom bij. Roer alles goed door elkaar en kruid eventueel met wat extra peper en zout.