Romige wortel-tomatensoep met gele paprika

Romige wortel-tomatensoep met gele paprika
Soep
30 minuten
4 personen

Op Kookidee vind je veel lekkere soepen die erg makkelijk zijn te maken. Ook deze romige wortel-tomatensoep met gele paprika is zo’n soepje dat lekker snel op tafel staat. Deze heerlijke soep is erg makkelijk te maken en zit vol verse groenten.

Het makkelijkst maak je deze soep als je een blender gebruikt, ik zou hem dan wel in twee porties pureren. Heb je geen blender dan kan je natuurlijk ook met een staafmixer aan de slag, ook dan is deze lekkere soep erg makkelijk te maken. Het snelle recept vind je hieronder, erg lekker met bijvoorbeeld dit kaas uienbrood.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 1/2 l. groentebouillon
  • 1 kg. bospeen
  • 4 trostomaten
  • 1 gele paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 125 ml. slagroom
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt. Maak ondertussen ook vast anderhalve liter groentebouillon warm en hou op het vuur voor zo.

Boen de bospeen even schoon onder de kraan en verwijder het loof en de onderkant, snijd de wortels in plakjes en doe in een vergiet. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in reepjes. Doe de paprika bij de bospeen en laat staan voor zo.

Pel de ui en snij deze goed fijn, pel ook de teentjes knoflook en hak zo fijn mogelijk. Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de gesneden ui en knoflook hier kort in aan, kruid met flink wat peper en wat zout. Voeg de wortel en gele paprika toe en bak een paar minuten mee. Giet de groentebouillon erbij en breng deze aan de kook.

Snij intussen de trostomaten in blokjes en doe deze in de soeppan zodra de soep begint te koken. Draai het vuur nu zachter, doe een deksel op de pan en laat de soep zo'n 20 minuten pruttelen. Giet de inhoud (eventueel in twee delen) in je blender en pureer tot een gladde soep. Doe terug in de soeppan en giet er de slagroom bij. Roer alles goed door elkaar en kruid eventueel met wat extra peper en zout.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Romige wortel-tomatensoep met gele paprika
Romige wortel-tomatensoep met gele paprika
Romige wortel-tomatensoep met gele paprika
Romige wortel-tomatensoep met gele paprika

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens