Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm

Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm
Soep
30 minuten
4 personen

Een lekkere wortelsoep gaat er bij ons altijd wel in, vooral omdat onze lieve zoon dit soepje ook heel erg lekker vindt. Ik had al eerder een recept voor wortelsoep op Kookidee.nl gezet maar deze variant smaakt totaal anders en is net zo lekker. Zeker eens het proberen waard, vooral omdat deze soep erg makkelijk te maken is.

Deze romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm is lekker zoetig van smaak en is zo gevuld dat het eigenlijk een complete maaltijdsoep is. Als je er wat kleinere porties van serveert is het bovendien een heerlijk voorgerechtje voor een gezellig diner. Misschien een idee voor kerst, je kan hem namelijk prima van tevoren bereiden.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. winterpenen
  • 500 gr. wortels
  • 1 l. groentebouillon
  • 1 gele paprika
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse gember (ca. 1/2 duim)
  • 150 ml. slagroom
  • 1 takje tijm
  • peper en zout
  • klontje boter

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet alvast een grote soeppan op het vuur zodat deze goed warm wordt. Bereid ook vast een liter groentebouillon in een andere pan en zorg dat deze klaar staat voor zo. Spoel de wortels en winterpenen af onder de kraan en snijd in stukjes, zet even apart.

Pel de ui en snipper deze in lekker kleine stukjes. Pel de teentjes knoflook en snijdt ook deze zo fijn mogelijk. Snijd de paprika in kleine stukken en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Rasp de gember met een fijne rasp, je hebt ongeveer een halve duim nodig maar je kan naar smaak meer of minder gebruiken.

Verhit een klontje boter in de grote soeppan en bak hier heel kort de geraspte gember en stukjes knoflook in aan, voeg na een halve minuut de gesnipperde ui toe en fruit deze tot de ui glazig wordt. Voeg tenslotte de wortels, winterpeen en paprika toe en bak deze nog een paar minuten aan.

Giet de hete groentebouillon in de soeppan en leg het takje tijm bovenop, breng de soep aan de kook en laat alles zo'n 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Haal na 20 minuten het takje tijm uit de soep, waarschijnlijk heb je een leeg takje en zitten de blaadjes tijm door de soep.

Giet alles in een blender en pureer de soep totdat deze romig en vloeibaar is, de soep blijft lekker dik. Giet de soep weer terug in de pan zodra alle ingrediënten zijn gepureerd. Heb je geen blender dan pureer je de soep gewoon in de pan met een staafmixer, net zo lang doorgaan tot alle ingrediënten gepureerd zijn.

Voeg tenslotte de slagroom toe, breng op smaak met vers gemalen peper en zout en roer alles goed door elkaar tot je een heerlijke romige wortelsoep hebt. De soep is nu klaar om te serveren. Bereid je de soep eerder dan kan je deze gewoon op een laag vuurtje opwarmen tot de soep begint te borrelen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm
Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm
Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm
Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm
Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm
Romige wortelsoep met gember, gele paprika en tijm

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens