Snelle broccolisoep met bieslook
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 stronken broccoli
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 200 ml. slagroom
- 1 1/2 l. groentebouillon
- verse bieslook
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm alvast een flinke soeppan op laag vuur en bereid de groentebouillon in een apart pannetje. Ik gebruik bouillonblokjes van Zonnatura maar je kan natuurlijk ook een zelfgemaakte groentebouillon gebruiken.
Snijd de roosjes van de stronken broccoli en snijd de stronk in stukjes. Pel de ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in plakjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn.
Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en fruit hier de knoflook en ui kort in aan. Voeg de fijngesneden stronk van de broccoli toe (niet de roosjes) en bak kort mee. Kruid flink met peper en zout en voeg daarna de bouillon toe.
Breng de groentebouillon aan de kook en draai het vuur lager. Laat vijf minuten pruttelen en voeg daarna de broccoliroosjes toe, laat deze nog tien minuten meekoken met de deksel op de pan.
Pureer alles in een blender of met een staafmixer en doe de soep terug in de pan. Voeg de slagroom toe en roer alles goed door elkaar. Breng eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout. Serveer de broccolisoep en strooi er wat fijngehakte bieslook over.
Erg lekker met ciabatta met olijfolie en knoflook uit de oven: hak wat knoflook fijn, meng met olijfolie en bestrijk hier de sneetjes ciabatta mee. Bestrooi met zout en bak een paar minuten op 220 graden in de oven.