Snelle kippensoep met groenten en noedels

Snelle kippensoep met groenten en noedels

Kippensoep is zo’n magisch soepje waar je altijd wel van opknapt als je verkouden of grieperig bent. Maar ook als ik met fit voel kan ik volop genieten van een lekkere kippensoep. Zo maakte ik laatst deze snelle kippensoep met groenten en noedels waar we volop van hebben gesmuld.

Het lekkerst is het natuurlijk als je de kippenbouillon zelf trekt maar voor deze snelle variant koos ik voor bouillonblokjes. Verder deed ik lekker veel groenten in de soep en stukjes malse kippendij. De noedels, wokolie en het rode pepertje zorgde voor een Oosters tintje. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 1/2 l. kippenbouillon
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. bospeen
  • 150 gr. noedels
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 6 lenteuitjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • wokolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een flinke soeppan op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt. Zet ook een pan op met anderhalve liter kippenbouillon.

Snijd de kippendijfilets in kleine blokjes. Pel de uien en snijd deze in vieren, snijd de kwarten ui vervolgens in plakjes. Verhit een scheut wokolie in de soeppan en bak de kippenblokjes hier met wat peper en zout kort in aan. Voeg de gesneden ui toe en pers de drie teentjes knoflook boven de pan uit. Roer door elkaar en bak nog even mee.

Snij intussen de prei in ringetjes en de wortels in heel dunne plakjes. Giet de bouillon in de soeppan en voeg direct de wortel en prei toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 25 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

Snijd intussen de champignons doormidden, kleine champignons kan je gewoon heel laten. Voeg de champignons na het snijden toe aan de soeppan en laat meepruttelen. Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes los komen, snijd de bovenkant eraf en klop de zaadjes eruit. Snij de rode peper in ringetjes en voeg toe aan de soeppan.

Kijk hoelang de noedels moeten koken, meestal een paar minuten. Kook de noedels de laatste minuten mee in de kippensoep en voeg de laatste minuut de in ringetjes gesneden lenteui toe. Serveer de kippensoep en doe er een pluk noedels bij, breng eventueel extra op smaak met wat peper en zout.

Wil je een minder pittig soepje dan kan je de rode peper weglaten. Wil je juist extra pit voeg dan tegelijk met de kip twee theelepels sambal toe. Ook een scheut ketjap door de soep of wat vijfkruidenpoeder kan voor een heerlijk smaakje zorgen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Snelle kippensoep met groenten en noedels'
Afbeelding bij 'Snelle kippensoep met groenten en noedels'
Afbeelding bij 'Snelle kippensoep met groenten en noedels'
Afbeelding bij 'Snelle kippensoep met groenten en noedels'