Soep van geroosterde gele paprika en kokos
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 5 gele paprika's
- 100 gr. linzen (blik of potje)
- 1 grote ui (of 2 kleine)
- 6 tenen knoflook
- 6 takjes tijm
- 400 ml. kokosmelk
- 1 l. groentebouillon
- 2 tl. sambal badjak
- 3 el. gemalen kokos
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede ovenplaat klaar.
Snijd de paprika's in grote stukken en verwijder de zaadlijstjen en zaadjes, verdeel de paprika over je ovenplaat. Pel en snijd de ui in grove stukken en verdeel over de paprika. Pel de teentjes knoflook en strooi over de ovenplaat. Verdeel tenslotte de hele takjes tijm over de ovenplaat en besprenkel ruim met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet 30 minuten in de oven.
Spoel ondertussen de linzen af in een vergiet en kook ze 15 minuten in ruim kokend water. Giet de linzen daarna af en bewaar voor zo. Bereid een liter groentebouillon en zet ook deze vast klaar voor zo, ik maakte deze gewoon van twee bouillonblokjes.
Als de paprika's na een half uurtje beginnen te blakeren haal je de plaat uit de oven. Verwijder de takjes tijm en leg even apart voor zo. Doe de gele paprika's. de knoflooktenen en de ui in een blender. Ris de naaldjes van de tijm boven je blender en doe de linzen bij het mengsel. Giet er de groentebouillon bij en pureer tot een mooie soep.
Giet de inhoud van je blender in een soeppan en doe hier de kokosmelk en de sambal bij. Breng aan de kook en zet het vuur weer laag, laat het zo'n 10 minuten zachtjes koken en roer regelmatig goed door. Doe er aan het einde de gemalen koks bij en breng eventueel op smaak met wat extra peper.
Heb je geen blender dan kan je alles samen met de bouillon pureren met een staafmixer, doe dit in de soeppan en giet er daarna de kokosmelk bij.