Soep van geroosterde gele paprika en kokos

Soep van geroosterde gele paprika en kokos
Soep
20 minuten + 30 minuten oven
4 personen

Als je als kookliefhebber jarig bent kan je niet wachten om aan de slag te gaan met je cadeaus. Zo kreeg ik twee heerlijke kookboeken cadeau waaronder het kookboek Bonen! van Joke Boon. Hierin stond o.a. een heerlijke soep met gele paprika en linzen, en die most ik natuurlijk meteen proberen.

Na in de supermarkt gele paprika’s en linzen te hebben gehaald ging ik direct aan de slag. De paprika’s rooster je eerst in de oven waardoor ze een geweldige smaak krijgen. De combinatie met de linzen en kokos is ook superlekker. Alle ingrediënten dus voor een lekkere soep met een pikante smaak. Mijn enigzins aangepaste recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 5 gele paprika's
  • 100 gr. linzen (blik of potje)
  • 1 grote ui (of 2 kleine)
  • 6 tenen knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 400 ml. kokosmelk
  • 1 l. groentebouillon
  • 2 tl. sambal badjak
  • 3 el. gemalen kokos
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede ovenplaat klaar.

Snijd de paprika's in grote stukken en verwijder de zaadlijstjen en zaadjes, verdeel de paprika over je ovenplaat. Pel en snijd de ui in grove stukken en verdeel over de paprika. Pel de teentjes knoflook en strooi over de ovenplaat. Verdeel tenslotte de hele takjes tijm over de ovenplaat en besprenkel ruim met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet 30 minuten in de oven.

Spoel ondertussen de linzen af in een vergiet en kook ze 15 minuten in ruim kokend water. Giet de linzen daarna af en bewaar voor zo. Bereid een liter groentebouillon en zet ook deze vast klaar voor zo, ik maakte deze gewoon van twee bouillonblokjes.

Als de paprika's na een half uurtje beginnen te blakeren haal je de plaat uit de oven. Verwijder de takjes tijm en leg even apart voor zo. Doe de gele paprika's. de knoflooktenen en de ui in een blender. Ris de naaldjes van de tijm boven je blender en doe de linzen bij het mengsel. Giet er de groentebouillon bij en pureer tot een mooie soep.

Giet de inhoud van je blender in een soeppan en doe hier de kokosmelk en de sambal bij. Breng aan de kook en zet het vuur weer laag, laat het zo'n 10 minuten zachtjes koken en roer regelmatig goed door. Doe er aan het einde de gemalen koks bij en breng eventueel op smaak met wat extra peper.

Heb je geen blender dan kan je alles samen met de bouillon pureren met een staafmixer, doe dit in de soeppan en giet er daarna de kokosmelk bij.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Soep van geroosterde gele paprika en kokos
Soep van geroosterde gele paprika en kokos
Soep van geroosterde gele paprika en kokos
Soep van geroosterde gele paprika en kokos

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens