
Spinaziesoep met gebakken champignons en stukjes ei
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. verse bladspinazie
- 1 l. groentebouillon
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 125 gr. slagroom
- 250 gr. kastanjechampignons
- 3 eieren
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Was de bladspinazie indien nodig, uitlekken hoeft niet echt want je kookt de spinazie zo toch in de bouillon. Zet vast een grote soeppan klaar op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zorg ook dat je een liter warme groentebouillon klaar hebt staan.
Pel de ui en knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hier de ui en knoflook in aan. Schep in etappes de bladspinazie erbij en bak deze kort mee tot deze een beetje begint te slinken, kruid met wat peper en zout.
Giet nu de groentebouillon in de soeppan en breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat zo'n 10 tot 15 minuten pruttelen. Kook intussen de eitjes tot ze hardgekookt zijn, laat even schrikken onder koud water en pel ze vast voor zo. Snijd ook de champignons vast in plakjes.
Giet na een kwartiertje de spinazie met de bouillon in je blender en pureer tot je een mooie dunne soep hebt. Dit kan eventueel ook met een staafmixer in de soeppan. Giet de soep weer terug in de pan en roer er de slagroom doorheen. Breng verder op smaak met flink wat peper en zout, hou de soep warm in de pan.
Bak in een koekenpan de schijfjes champignons tot ze mooi bruin zijn en doe ze in een bakje. Snijd de hardgekookte eieren in kleine stukjes en doe in een ander bakje. Serveer de soep en schep in iedere kom naar smaakgebakken champignons en stukjes ei.
Recepten in je mail





