Spinaziesoep met gebakken champignons en stukjes ei

Spinaziesoep met gebakken champignons en stukjes ei
Soep
25 minuten
4 personen

Je kan bijna overal soep van maken, al had ik het nog nooit geprobeerd met spinazie. Tot nu, want ik heb een heerlijke spinaziesoep met gebakken champignons en stukjes ei voor je. Een knalgroene maaltijdsoep die ook nog eens heel erg lekker smaakt.

Deze groene soep is erg makkelijk om te maken en staat dan ook lekker snel op tafel. Ik vind de gebakken champignons en het hardgekookte ei zeker iets toevoegen, dus die combinatie raad ik je echt aan.

Tip: bak  in een koekenpan wat brood in olijfolie en knoflook. Serveer het brood met wat extra gebakken champignons bij de soep, heerlijk!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. verse bladspinazie
  • 1 l. groentebouillon
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 125 gr. slagroom
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Was de bladspinazie indien nodig, uitlekken hoeft niet echt want je kookt de spinazie zo toch in de bouillon. Zet vast een grote soeppan klaar op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zorg ook dat je een liter warme groentebouillon klaar hebt staan.

Pel de ui en knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hier de ui en knoflook in aan. Schep in etappes de bladspinazie erbij en bak deze kort mee tot deze een beetje begint te slinken, kruid met wat peper en zout.

Giet nu de groentebouillon in de soeppan en breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat zo'n 10 tot 15 minuten pruttelen. Kook intussen de eitjes tot ze hardgekookt zijn, laat even schrikken onder koud water en pel ze vast voor zo. Snijd ook de champignons vast in plakjes.

Giet na een kwartiertje de spinazie met de bouillon in je blender en pureer tot je een mooie dunne soep hebt. Dit kan eventueel ook met een staafmixer in de soeppan. Giet de soep weer terug in de pan en roer er de slagroom doorheen. Breng verder op smaak met flink wat peper en zout, hou de soep warm in de pan.

Bak in een koekenpan de schijfjes champignons tot ze mooi bruin zijn en doe ze in een bakje. Snijd de hardgekookte eieren in kleine stukjes en doe in een ander bakje. Serveer de soep en schep in iedere kom naar smaakgebakken champignons en stukjes ei.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Spinaziesoep met gebakken champignons en stukjes ei
Spinaziesoep met gebakken champignons en stukjes ei
Spinaziesoep met gebakken champignons en stukjes ei
Spinaziesoep met gebakken champignons en stukjes ei
Spinaziesoep met gebakken champignons en stukjes ei
Spinaziesoep met gebakken champignons en stukjes ei

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens